Ειδήσεις
Κόλαφος κατά Μητσοτάκη η Ράνια Τζίμα: “Να αλλάξει το Σύνταγμα επειδή δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του”

Ράνια Τζίμα: “Ας ελέγξει το κόμμα του”
Κατά τη διάρκεια του σχολιασμού της, η Ράνια Τζίμα δεν δίστασε να τοποθετηθεί ευθέως κατά της σκοπιμότητας της πρότασης, αναρωτώμενη χαρακτηριστικά: “Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα επειδή δεν μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να ελέγξει το κόμμα του. Ας το ελέγξει”.
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού παρουσιάστηκε ως μια βαθιά θεσμική τομή, η οποία έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στόχος της πρότασης είναι ο διαχωρισμός των εκτελεστικών καθηκόντων από τη βουλευτική ιδιότητα, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης και να αποφεύγονται φαινόμενα σύγκρουσης συμφερόντων ή πολιτικών πιέσεων εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας.