Ειδήσεις

Kitchen Lab: Η μεγαλύτερη επιτυχία του Άκη Πετρετζίκη…που κατέληξε σε πτώχευση!

Ο Άκης Πετρετζίκης, ένα success story βγαλμένο από ταινία και το λουκέτο στα «Kitchen Lab» που έσκασε σαν βόμβα! Όλη η Ελλάδα αναρωτιέται γιατί κλείνουν τα μαγαζιά του Άκη…ποιο είναι το νέο επαγγελματικό βήμα του απόλυτου τηλεοπτικού σεφ;

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ο Άκης Πετρετζίκης, ένα νέος από τη Θεσσαλονίκη αποφασίζει να αφήσει μια πολλά υποσχόμενη πρόταση στη Νέα Υόρκη και να μπει στο ελληνικό Master Chef.

Η πορεία του αργότερα αποδεικνύει ότι έκανε την πιο σωστή επιλογή της ζωής του. Ο Άκης καταφέρνει να γίνει ο πρώτος Έλληνας Master Chef και το success story έχει μόλις ξεκινήσει!

Άκης Πετρετζικης, Kitchen Lab, μαγαζια Ακης Πετρετζικης, εταιρεια ακησ πετρετζικης,
Στιγμιότυπο από το 1ο Master Chef

Εκπομπές μαγειρικής, μενού σε κορυφαία εστιατόρια, βιβλία μαγειρικής, ένα επιτυχημένο site και κανάλι στο YouTube είναι μερικά από όσα στήνει σε χρόνο ρεκόρ ο Άκης Πετρετζίκης τα επόμενα χρόνια.

Άκης Πετρετζικης, Kitchen Lab, μαγαζια Ακης Πετρετζικης, εταιρεια ακησ πετρετζικης,
Με την Φαίη Σκορδά στην πρωινή εκπομπή του Mega

Μέσα σε μια τριετία καταφέρνει να συνδέσει το μικρό του όνομα με την μαγειρική. Πλέον, όταν ψάχνεις συνταγή στο διαδίκτυο, σαν από μηχανής θεός ο «Άκης» είναι εκεί να δώσει την λύση!

Kitchen Lab: Το μεγάλο στοίχημα του Άκη Πετρτζίκη

Το εργαστήριό του στην Αγία Παρασκευή, όπου δοκιμάζει όλες τις συνταγές του, στήνει το δικό του site, γράφει τις εκπομπές και τα βιβλία μαγειρικής γίνεται και το όνομα της πρώτης επιχείρησης του.

Στο ίδιο σημείο, το 2016, ο γνωστός πλέον σεφ, ανοίγει το πρώτο μαγαζί Kitchen Lab Café στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια χρονιά, εγκαινιάζει το μπέργκεράδικο «Burger AP», ακριβώς δίπλα.

Το 2017, εγκαινίασε ένα ακόμα Kitchen Lab Café στη Γλυφάδα, ενώ το 2020 άνοιξαν τα εστιατόρια Kitchen Lab και Burger AP Corner στο κέντρο της Αθήνας.

Άκης Πετρετζικης, Kitchen Lab, μαγαζια Ακης Πετρετζικης, εταιρεια ακησ πετρετζικης,
Το πρώτο μαγαζί του Άκη Πετρετζίκη στην Αγία Παρασκευή

Γιατί έβαλε «λουκέτο» στα μαγαζιά του ο Άκης

Τα τρία καταστήματα, ιδιοκτησίας του δημοφιλούς σεφ, σε Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα και Σύνταγμα έκλεισαν οριστικά.

Στο τέλος του 2022 απολύθηκε το προσωπικό στο σύνολό του και καταβλήθηκαν όλοι οι μισθοί και οι αποζημιώσεις. Από την επιχείρηση έμειναν μόνο τα γραφεία, τα οποία ο Άκης Πετρετζίκης μετέφερε στη Γλυφάδα.

Ο Άκης Πετρετζίκης φέρεται να έβαλε λουκέτο στις προηγούμενες επιχειρήσεις του, όχι γιατί δεν πήγαιναν καλά, αλλά επειδή χρειάζονταν να ασχολείται αρκετά μαζί τους, τη στιγμή που υπήρχαν και άλλες δραστηριότητες που χρειάζονταν χρόνο και έφερναν περισσότερο κέρδος.

Παράλληλα, ήθελε να βρίσκεται πιο πολύ δίπλα στην οικογένειά του, ειδικά από τη στιγμή που απέκτησε πρόσφατα και δεύτερο παιδί.

Back to top button
Close
Close