
Βελτιώνεται ο καιρός όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, αφού αύριο (27/4/2026) θα βγει ο ήλιος σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Λίγες βροχές και καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα δυτικά ορεινά
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, στη νησιωτική χώρα θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Στα ηπειρωτικά αρχικά σχεδόν αίθριος, το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.



