Idees SportsΕπιχειρείν

ΔΕΗ 3×3 Street Basketball: 862 αθλητές, 218 ομάδες και 334 αγώνες σε όλη την Ελλάδα

Με 862 αθλητές και αθλήτριες, 218 ομάδες και 334 αγώνες ολοκληρώθηκε το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball 2026. Η διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ ταξίδεψε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε έξι πόλεις της Ελλάδας, μετατρέποντας δημόσιους χώρους σε υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ.

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, το πρόγραμμα πέρασε από Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ξάνθη, Κιάτο, Ρόδο και Αθήνα, προσελκύοντας αθλητές διαφορετικών ηλικιών και θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες 3×3.

334 αγώνες και συμμετοχές από κάθε ηλικία

Συνολικά, 218 ομάδες πήραν μέρος σε 334 αναμετρήσεις, με συμμετοχές στις κατηγορίες U14 Men, U16 Men, U18 Men, +18 Men και +18 Women. Σύμφωνα με τον απολογισμό της διοργάνωσης, οι αθλητές και οι αθλήτριες έφτασαν τους 862.

Στιγμιότυπο από το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball 2026 – Ξάνθη
ΔΕΗ 3×3 Street Basketball 2026 – Ξάνθη. Φωτογραφία: ΔΕΗ.

Το μπάσκετ 3×3 στις πλατείες των πόλεων

Η διοργάνωση έφερε το μπάσκετ πιο κοντά στο κοινό, μέσα από αγώνες σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Στόχος της συνεργασίας ΕΟΚ και ΔΕΗ είναι η ενίσχυση της συμμετοχής στον αθλητισμό και η διάδοση του 3×3, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες.

Στιγμιότυπο από το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball 2026 – Ναύπλιο
ΔΕΗ 3×3 Street Basketball 2026 – Ναύπλιο. Φωτογραφία: ΔΕΗ.

Με κεντρικό μήνυμα «ΔΕΗ Power Up the Game», η ΔΕΗ συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην άθληση, τη συμμετοχή και την εξωστρέφειά του.

Στιγμιότυπο από το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball 2026 – Νέα Ιωνία
ΔΕΗ 3×3 Street Basketball 2026 – Νέα Ιωνία. Φωτογραφία: ΔΕΗ.

Πηγή και φωτογραφίες: Δελτίο Τύπου ΔΕΗ, 12 Οκτωβρίου 2026.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button