Στα Τρίκαλα η Μαρία Καρυστιανού: Παρουσίασε τους συνεργάτες της και το νέο πολιτικό εγχείρημα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε η Μαρία Καρυστιανού, συνεχίζοντας την παρουσίαση και την οργανωτική ανάπτυξη του νέου πολιτικού της εγχειρήματος, της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», σε μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη.
Η συνάντηση είχε στο επίκεντρο τη Θεσσαλία και ζητήματα που αφορούν την παραγωγή, την ενέργεια, το περιβάλλον και τη δημοκρατία. Μαζί με την Καρυστιανού συμμετείχαν ο μηχανολόγος μηχανικός και σμήναρχος ε.α. Μιχάλης Χριστοδουλίδης, η Νατάσα Γρατσάνη ως συντονίστρια ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά.
Η Καρυστιανού μίλησε για τις βασικές κατευθύνσεις του νέου πολιτικού φορέα, επιχειρώντας παράλληλα να δώσει το στίγμα της παρουσίας του στην περιφέρεια και ειδικότερα στη Θεσσαλία. Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» έχει ήδη παρουσιαστεί επίσημα από την ίδια, με την ιδρυτική της διακήρυξη να θέτει, μεταξύ άλλων, ζητήματα δημοκρατίας, θεσμών, ευθύνης και αλλαγής.
Στα Τρίκαλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση των ανθρώπων που πλαισιώνουν το εγχείρημα στην περιοχή, καθώς η σημερινή συνάντηση δεν είχε μόνο χαρακτήρα πολιτικής τοποθέτησης, αλλά και οργανωτικής παρουσίας.
Ωστόσο, η εικόνα από την αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη ήταν μάλλον συγκρατημένη. Η προσέλευση κινήθηκε σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, με την εκδήλωση να πραγματοποιείται χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος, παρά το γεγονός ότι το όνομα της Μαρίας Καρυστιανού έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.
Το ζητούμενο πλέον για το νέο κόμμα είναι αν η παρουσία του στα Τρίκαλα και ευρύτερα στη Θεσσαλία θα αποκτήσει συνέχεια και οργανωτικό αποτύπωμα. Άλλωστε, άλλο μια επίσκεψη και μια πολιτική συζήτηση και άλλο η δημιουργία ενός σταθερού δικτύου ανθρώπων στην περιοχή.
Και αυτό, όπως όλα δείχνουν, είναι το επόμενο στοίχημα για την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία».




