Η πλατεία των Σαράντηδων και η πιο όμορφη ανταμοιβή: εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα
Πλατεία «Στέργιου και Ζωής Σαράντη»: Ένα δώρο ζωής και χαράς στα Τρίκαλα

Υπάρχουν εγκαίνια έργων και υπάρχουν στιγμές που αποτυπώνονται στη μνήμη μιας πόλης. Η χθεσινή τελετή για την ονοματοδοσία της πλατείας «Στέργιου και Ζωής Σαράντη» στα Τρίκαλα ανήκει αναμφίβολα στη δεύτερη κατηγορία.
Η εντυπωσιακή πλατεία με τη σύγχρονη και ιδιαίτερα δημοφιλή Παιδική Χαρά κατασκευάστηκε με δαπάνη της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της ΤΥΡΑΣ, του οικογενειακού τυροκομείου από το οποίο γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους γαλακτοκομικών της χώρας.
Την ιδέα και την επιλογή του χώρου είχε ο δήμαρχος Τρικκαίων. Οι ανάδοχοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, η Τεχνική Υπηρεσία εκπόνησε τη μελέτη και το έργο παραδόθηκε σε μόλις οκτώ μήνες. Απίστευτο και όμως αληθινό για τα ελληνικά δεδομένα.
Ωστόσο, το πιο δυνατό μήνυμα δεν το έστειλαν οι επίσημοι. Το έστειλαν τα εκατοντάδες παιδιά που περίμεναν ανυπόμονα το κόψιμο της κορδέλας και, μόλις δόθηκε το σύνθημα, πλημμύρισαν τον χώρο με γέλια, φωνές και παιχνίδι. Ήταν η πιο όμορφη επιβεβαίωση ότι η νέα πλατεία βρήκε από την πρώτη στιγμή τους πραγματικούς της ιδιοκτήτες.
cz



