Αίσθηση από την εκλογή του Τρικαλινού Διομήδη Ντάουλα στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε στα πολιτικά και κομματικά πηγαδάκια των Τρικάλων η εκλογή του Διομήδη Ντάουλα στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο νεαρός πολιτικός, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό εκτός του κομματικού μηχανισμού. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να συγκεντρώσει 557 σταυρούς, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή παρουσία και επιρροή του στα τελευταία συνέδρια της παράταξης.
Ο Διομήδης Ντάουλας εργάζεται στο γραφείο επικοινωνίας του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή και θεωρείται από στελέχη της ΝΔ επικοινωνιακά ευέλικτος και με πολιτική διορατικότητα. Η παρουσία του στην πρώτη εικοσάδα των εκλεγμένων μελών της Πολιτικής Επιτροπής καταγράφεται ως μία ακόμη ένδειξη της ενίσχυσης στελεχών της καραμανλικής πτέρυγας στο εσωτερικό του κόμματος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κομματικές εκτιμήσεις, ο σκληρός προεδρικός πυρήνας των «Μητσοτακικών» αριθμεί περίπου 90 μέλη, ενώ επιρροή ασκούν και κορυφαία στελέχη όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Πιερρακάκης. Σημαντικός εμφανίζεται και ο ρόλος του Γρηγόρη Δημητριάδη στις εσωκομματικές ισορροπίες.
TRK



