Νέα πτέρυγα στο Γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» στα Τρίκαλα: Ενίσχυση της φροντίδας ηλικιωμένων

Νέα ώθηση στις κοινωνικές υποδομές δίνεται στα Τρίκαλα, καθώς δρομολογείται η ανέγερση νέας πτέρυγας στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος», στα Μεγάλα Καλύβια. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση των δομών φροντίδας ηλικιωμένων, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στις 27 Απριλίου 2026, με τη συμμετοχή της Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και της Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας και η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή.
Η νέα πτέρυγα θα διαθέτει 25 κλίνες, προσφέροντας σύγχρονες συνθήκες φιλοξενίας και αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Το έργο αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας, με στενή συνεργασία της Μητρόπολης, και αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστικά την κοινωνική μέριμνα στην περιοχή.