MUST Read

Με έργα στο τραπέζι και ατάκες στον αέρα: όταν ο Μιχαλάκης «σέρβιρε» ουσία και οι άλλοι… καλλιτεχνούσαν

Όλα κυλούσαν… βελούδινα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας  σχεδόν ύποπτα ήρεμα για τα δεδομένα  μέχρι που ήρθε η στιγμή να «ανέβει η θερμοκρασία» με δόσεις ειρωνείας που θύμισαν κάτι από παλιό καλό παραπολιτικό σκετσάκι.

Πρωταγωνιστές στο επεισόδιο, ο Χρήστος Μιχαλάκης από την παράταξη Αγοραστού και ο Γιάννης Αναστασίου από την πλευρά Κουρέτα. Ο Χρήστος Μιχαλάκης, με θεσμική διάθεση και σαφή στόχευση, έβαλε στο τραπέζι την ανάγκη να επανέλθουν έργα που είχαν μείνει πίσω λόγω αντικειμενικών δυσκολιών , με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Ντάνιελ». Μάλιστα, η προσέγγιση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Δημήτρη Κουρέτα, δείχνοντας πως όταν υπάρχει ουσία, μπορούν να υπάρξουν και συγκλίσεις.

Advertisement

Κάπου εκεί όμως μπήκε στο «κάδρο» ο Γιάννης Αναστασίου, που δεν άφησε την πάσα να πέσει κάτω. Με ύφος ελαφρώς… καυστικό, πέταξε τη σπόντα ότι όταν ήταν στη διοίκηση ο Μιχαλάκης με τον Ντίνο Μπάρδα, μάλλον δεν πρόλαβαν να εντάξουν τα έργα γιατί  όπως είπε  «έτρεχαν από Επιτάφιο σε εκκλησία».

Η απάντηση δεν άργησε. Ο Χρήστος Μιχαλάκης, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, έδωσε τη δική του αιχμηρή αλλά ελεγχόμενη απάντηση, δείχνοντας πως δεν αφήνει αναπάντητες τις αιτιάσεις, ειδικά όταν  όπως εκτιμούν συνεργάτες του  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.  Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων , εμφανώς έτοιμος για «παιχνίδι», σήκωσε το γάντι και με δική του δόση ειρωνείας απάντησε: «Άντε Γιαννάκη, μην μιλάς… πήγαινε παίξε μπάλα στον Τύρναβο». Και κάπου εκεί, η συνεδρίαση απέκτησε το απαραίτητο… αλατοπίπερο.

Το καλύτερο;  Και κάπου εκεί μπήκε σήμερα και η… ραδιοφωνική πινελιά από τον Ντίνο Μπάρδα, ο οποίος με τη γνωστή του άνεση σχολίασε τα όσα ειπώθηκαν, αποδίδοντας με χιούμορ τον χαρακτηρισμό «καλλιτέχνης» στον Αναστασίου.

Τελικά, μπορεί τα έργα να περιμένουν επανένταξη, αλλά οι ατάκες μπήκαν ήδη στο πρόγραμμα… χωρίς καθυστέρηση.

Back to top button