Ανάρπαστα τα ρεζερβέ στα Τρίκαλα: Βραδιά-κοσμοσυρροή μετά τους Επιταφίους με άρωμα νηστείας

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος στα Τρίκαλα φαίνεται πως έχει ήδη… «κλειδώσει», καθώς τα τραπέζια στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας έγιναν ανάρπαστα μέρες πριν.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αμέσως μετά την περιφορά των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία, οι Τρικαλινοί δίνουν ραντεβού στην αγορά, γεμίζοντας τα μαγαζιά και δημιουργώντας μια ξεχωριστή, σχεδόν τελετουργική ατμόσφαιρα. Τα τηλέφωνα για κρατήσεις «πήραν φωτιά» και όσοι φρόντισαν έγκαιρα να εξασφαλίσουν τραπέζι, θεωρούνται… τυχεροί.
Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αργά το βράδυ, με τις ταβέρνες να έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, το μενού της ημέρας ακολουθεί πιστά το πνεύμα της νηστείας: η κρεατοφαγία περνά σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας τη σκυτάλη σε νηστίσιμες επιλογές.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα θαλασσινά, που αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους, με πιάτα όπως καλαμαράκια, χταπόδι και γαρίδες να κυριαρχούν στα τραπέζια, συνοδευόμενα από παραδοσιακούς μεζέδες.
Μια βραδιά που συνδυάζει κατάνυξη και κοινωνική έξοδο, επιβεβαιώνοντας πως στα Τρίκαλα το Πάσχα δεν είναι μόνο παράδοση, αλλά και ζωντανή εμπειρία.