«Τα είπε χύμα ο Μανιάτης: Σφίγγουν τα πράγματα και κάνουν τους ανήξερους»

Στις Βρυξέλλες, ο Γιάννης Μανιάτης αποφάσισε να αφήσει τα διπλωματικά χαμόγελα για άλλη μέρα και να μιλήσει… με ονοματεπώνυμο. Με αφορμή την απάντηση του Christophe Hansen για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστησε ένα μικρό πολιτικό «κατηγορητήριο», βάζοντας τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους χωρίς εκπτώσεις.
Η αναστολή διαπίστευσης του οργανισμού πληρωμών έπεσε σαν κρύο ντους, αλλά στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό κάποιοι έκαναν πως ψιχαλίζει. Ο Μανιάτης, πάντως, δεν μάσησε: μίλησε για έκθεση της χώρας και για μια περίεργη… αλλεργία στους ευρωπαϊκούς κανόνες, αφήνοντας αιχμές που δεν χρειάζονταν μετάφραση.
Στο παρασκήνιο, κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να χαμηλώσουν τους τόνους, ενώ στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνεχίζει αθόρυβα την έρευνα. Κι έτσι, ανάμεσα σε τεκμήρια αθωότητας και πολιτικές αιχμές, το μόνο που φαίνεται βέβαιο είναι ότι το «μαύρο πρόβατο» δεν είναι πια μεταφορά—είναι τίτλος που κανείς δεν θέλει, αλλά όλοι σχολιάζουν.
Στην φωτό καθως στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και ο φίλος του, ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, κρατώντας αντίστοιχες αποστάσεις αλλά με εξίσου αιχμηρό βλέμμα απέναντι στις εξελίξεις.
trk



