Σε red code οι περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Τρικάλων από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται κακοκαιρία την Κυριακή (1/2) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η Πολιτική Προστασία έθεσε σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) 7 περιοχές.
Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια. Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους εντάσεως μέχρι 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά, αλλά από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.
Σε Red Code έχουν τεθεί οι περιφέρειες: Πελοποννήσου, Θεσσαλίας (περιλαμβανομένων των Σποράδων), Αχαΐας, Ηλείας, Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής.
Στη δυτική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Τρικάλων) από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα.





