
Με ήλιο… με δόντια και πορτοφόλια σφιγμένα ξεκίνησαν σήμερα στα Τρίκαλα οι χειμερινές εκπτώσεις, στην πρώτη τους επίσημη ημέρα. Οι βιτρίνες φόρεσαν τα «-30%» και «-50%», ο κόσμος βγήκε για μια πρώτη βόλτα , περισσότερο για αναγνωριστική, παρά για μαζικές αγορές και το κλίμα κινήθηκε κάπου ανάμεσα στο «βλέπουμε» και στο «κρατάμε μικρό καλάθι».
Οι έμποροι μιλούν για συγκρατημένες προσδοκίες. Οι περισσότεροι πάντως λένε πως τα Χριστούγεννα πήγαν καλά. Μπορεί στις αρχές Δεκεμβρίου να χάθηκε έδαφος λόγω των μπλόκων και της γενικότερης αναστάτωσης, αλλά στο ταμείο αρκετοί έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Τώρα, πόσο θετικό; Κανείς δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες. Άλλωστε, η γκρίνια είναι διαχρονικό «αξεσουάρ» του εμπορίου , πάει πακέτο, είτε τα πράγματα πάνε καλά είτε όχι.
Το στοίχημα πλέον είναι ο καιρός. Αν μαλακώσει, οι Τρικαλινοί θα βγουν στην αγορά. Τα προϊόντα είναι δελεαστικά, οι τιμές καλές και, γιατί όχι, στις εκπτώσεις… όλα μπορούν να συμβούν.







