MUST Read

Συμπόσιο χωρίς κρασί, αλλά με… καφέ!

Από τα αρχαία συμπόσια με κρασί, στις σύγχρονες συζητήσεις με… φρέντο εσπρέσο! Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχειρεί να φέρει την επιστήμη στο τραπέζι του καφέ, εγκαινιάζοντας το «Καφέ της Επιστήμης»  έναν θεσμό που ξεκίνησε από τη Γαλλία, αλλά βρήκε… φλιτζάνι και στη Λάρισα.

Η ιδέα απλή: αντί για πολιτικο-καφενειακές αναλύσεις με το “κλασικό” ύφος του “εγώ ξέρω”, προτείνεται ένας διάλογος με επιστήμονες για σοβαρά θέματα, από την ευθανασία μέχρι τις έξυπνες πόλεις. Πρωτότυπο; Σίγουρα. Θεσσαλικό; Θα δείξει.

Ο Περιφερειάρχης είπε πως “θέλουμε η επιστήμη να γίνει ο καφές μας”. Αν κρίνουμε πάντως από την αγάπη του Θεσσαλού για τον καφέ, μπορεί και να πετύχει. Αν και το μεγάλο στοίχημα είναι: Θα σηκώσουμε τα μάτια απ’ το κινητό για να μιλήσουμε με άνθρωπο απέναντί μας;

Ή μήπως τελικά μας αρέσει πιο πολύ το «Καφέ της Γκρίνιας»;

Back to top button
Close
Close