Ειδήσεις

Ο εορτασμός της Μικρής Παναγίας “St Maria nika” στο Περιβόλι Γρεβενών. (VIDEO- φωτογραφίες)

Πλήθος πιστών συμμετείχαν  το πρωί της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου,  ανήμερα της εορτής  της γέννησης της Θεοτόκου,  στις θρησκευτικές εκδηλώσεις  της Μικρής Παναγίας “St Maria nika” στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  στο πανέμορφο Περιβόλι Γρεβενών.

Στον εορτασμό των Γενεθλίων της Θεοτόκου, που τοπικά αποκαλείται «Μικρή Παναγιά» ή St Maria niika,   μετά τη Λιτανεία  όλοι οι κάτοικοι του χωριού, μικροί και μεγάλοι, έψαλαν τα χαρακτηριστικά «Κύριε Ελέησον» και ακολούθησε η περιφορά Εικόνων και Συμβόλων σε όλο το χωριό,  μια  χαρακτηριστική εκδήλωση  με την ονομασία «Σίγνιλι» που στα βλάχικα σημαίνει: Σημεία-Λάβαρα.

Στους εορταστικούς πανηγυρισμούς συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Τσακνάκης, που μαζί με Περιβολιώτες όλων των ηλικιών και επισκέπτες, τίμησαν τα θρησκευτικά έθιμα.

Η τοπική αυτή πανήγυρι σηματοδοτεί την τελευταία μεγάλη γιορτή πριν από την κάθοδο των κτηνοτρόφων της Πίνδου στα χειμαδιά.

 

                       

 

Back to top button
Close
Close