Συνεχίζεται η επιχείρηση «Θέρος» από την ΑΑΔΕ – Στο μικροσκόπιο και τα πανηγύρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Θέρος» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με σαρωτικούς ελέγχους να πραγματοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, αγορές και –όλο και πιο συχνά– στα παραδοσιακά πανηγύρια της περιφέρειας.
Η αυξημένη κίνηση του καλοκαιριού και η ανεπίσημη φύση πολλών εκδηλώσεων έχουν προκαλέσει πληθώρα καταγγελιών για φοροδιαφυγή, αδήλωτα έσοδα και δραστηριότητες «εκτός ταμείου». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ δέχονται καθημερινά αναφορές πολιτών για εκδηλώσεις χωρίς αποδείξεις και με μαύρη εργασία.
Η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους, αξιοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα, «μυστικούς» αγοραστές και διασταυρώσεις, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εμπέδωση της φορολογικής συμμόρφωσης – ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο πανηγύρι