Τρίκαλα

Μια ξεχωριστή στιγμή του Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και ξεχωριστή στιγμή έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιουλίου 2025, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου, κατά την πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε με πνευματική κατάνυξη, εν μέσω πλήθους πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής.

Στο τέλος της Ακολουθίας, έλαβε χώρα μια ιερή και ιστορική στιγμή για την τοπική Εκκλησία: η Χειροθεσία σε Αναγνώστη του ευλαβούς νέου κ. Δαυίδ Μουιμπούα, ο οποίος κατάγεται από την Ουγκάντα, αλλά πλέον διακονεί με ζήλο και ταπείνωση στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης.

Με πατρική συγκίνηση, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε δημόσια τον νέο Αναγνώστη για την απόφασή του να αφήσει την πατρίδα του και να αφοσιωθεί στην τοπική Εκκλησία των Τρικάλων, υπογραμμίζοντας με νόημα πως:
«Δεν έχει σημασία το χρώμα, αλλά η καρδιά, η οποία αν αγαπά τον Χριστό, φωτίζεται και λάμπει».

Η στιγμή αυτή γέμισε τις ψυχές των παρισταμένων με ελπίδα, πίστη και ευγνωμοσύνη προς τον Θεό, που καλεί εργάτες από όλα τα έθνη στον αμπελώνα Του.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ομιλία του ανακοινώνοντας ότι αύριο, Σάββατο 26 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, θα τελέσει στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Τρικάλων τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα προχωρήσει στην εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Δαυίδ.

Με ευχές πατρικής στοργής, παρακάλεσε την Αγία Παρασκευή να συνοδεύει τον νέο διάκονο στη ζωή και στη διακονία του, να του χαρίζει πίστη ζωντανή, ταπείνωση αυθεντική και καρδιά γεμάτη από το φως του Χριστού.

Μια στιγμή αληθινής ενότητας, προσφοράς και ελπίδας, που ανέδειξε την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και τη δύναμη της αγάπης του Χριστού να γεφυρώνει λαούς, φυλές και πολιτισμούς.

Back to top button
Close
Close