MUST Read

Κάτω απ’ τον ήλιο της Καλαμπάκας… ετοιμάζουν κινήσεις για τον Ασπροπόταμο

 

Μια ασυνήθιστη – αλλά άκρως καλοκαιρινή – εικόνα κατέγραψε πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός στον κεντρικό δρόμο της Καλαμπάκας, με «πρωταγωνιστές» τρεις γνώριμους και δραστήριους αυτοδιοικητικούς: τον δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο Τρικκαίων και αμιγώς Κρανιώτη Χρήστο Ζαραμπούκα και τον επικοινωνιολόγο Θοδωρή Δαφέρμο.

Η στιγμή τους βρίσκει έξω από γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης, να κάνουν ένα χαλαρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις, αφήνοντας για λίγο στην άκρη φακέλους, έργα, χάρτες και ημερολόγια. Ήταν μια στάση ανάπαυλας, γεμάτη κουβέντα, δροσερά αναψυκτικά και… χαμόγελα, με φόντο την καθημερινότητα μιας περιοχής που το καλοκαίρι ζει σε υψηλούς ρυθμούς – και θερμοκρασίες.

Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, άλλωστε, είναι από τους λίγους δημάρχους που δεν μένει στα λόγια: στέκεται σταθερά δίπλα στα χωριά του Ασπροποτάμου, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις ανάγκες και τις προοπτικές τους. Από έργα υποδομής μέχρι πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής, δείχνει πως ο Ασπροπόταμος μπορεί να μπει ουσιαστικά στον χάρτη, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλευρό του, ο Χρήστος Ζαραμπούκας, με τη διπλή ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και διοικητικού μέλους του Επιμελητηρίου Τρικάλων, προσθέτει εμπειρία, τεχνογνωσία και τοπικό παλμό, κυρίως για τις ορεινές περιοχές, που γνωρίζει καλά. Η συνεργασία τους, με τη συμβολή του Θοδωρή Δαφέρμου στο επικοινωνιακό κομμάτι, λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή – με στόχο, διάθεση και κοινό όραμα.

Μια στάση για γλυκό και κουβέντα, λοιπόν, που πίσω της κρύβει… πολλή δουλειά και στρατηγική για το αύριο της περιοχής. Άλλωστε, τα καλά σχέδια δεν στήνονται πάντα στα γραφεία. Καμιά φορά ξεκινούν με έναν καφέ στο πεζοδρόμιο.

Back to top button
Close
Close