Πνιγμοί και κινητά: Επικίνδυνος συνδυασμός και στη θάλασσα

Καλοκαίρι στην Ελλάδα χωρίς ανησυχία; Δύσκολο. Ο αριθμός των πνιγμών φέτος προκαλεί προβληματισμό — και όχι άδικα. Ήδη 137 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα από τις αρχές του 2025, με τους 63 να καταγράφονται ως επιβεβαιωμένοι πνιγμοί. Ο πρόεδρος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής, Μάριος Μυρωνάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι οργανωμένες παραλίες παραμένουν υποστελεχωμένες: μόλις το 70% των θέσεων ναυαγοσωστών έχει καλυφθεί.
Κι αν νομίζαμε ότι το κινητό τηλέφωνο είναι μόνο απειλή στον δρόμο, αποδεικνύεται πως είναι και στην παραλία. Λίγα δευτερόλεπτα απροσεξίας – για ένα story ή ένα scroll – αρκούν για να μη δούμε τον διπλανό μας που κινδυνεύει.
Η ασφάλεια στη θάλασσα δεν είναι δεδομένη. Ούτε η προσοχή μας. Καιρός να κοιτάμε λιγότερο την οθόνη και περισσότερο το κύμα.