Ειδήσεις

Πρόβλημα οι υποδομές για ελλιμενισμό 200 ιδιωτών σκαφών που υπάρχουν στον Βόλο

Φθίνει ο ξένος τουρισμός στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, για φέτος υπάρχει σημαντική πτώση ξένων στην περιοχή, κάτι που δείχνουν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ από πλευράς υποδομών για τα περίπου 200 ενοικιαζόμενα σκάφη που υπάρχουν στον Βόλο, δεν υπάρχουν υποδομές για να ελλιμενιστούν, στα λιμάνια της Μαγνησίας.
Στο θέμα των υποδομών αναφέρθηκε ο Μανώλης Γιαμαρέλος, πρώην αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου επιχειρηματίας στην Αγ. Κυριακή, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, λέγοντας ότι κάθε Σάββατο πρωί που πηγαίνουν τα πληρώματα και αναχωρούν τα σκάφη αυτά, πηγαίνουν και στην Αγία Κυριακή Τρικέρων, όπου οι επιχειρηματίες έφτιαξαν μόνοι τους χώρους στάθμευσης σκαφών (ρεμέντζα) που δίνονται δωρεάν στους πελάτες για να δέσουν και να βγουν έξω και να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Στη γύρω περιοχή του Βόλου, δεν υπάρχουν λιμάνια για να απορροφήσουν αυτά τα 200 σκάφη, ενώ το λιμάνι του Πλατανιά, παρόλο που ολοκληρώθηκε, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει οργανωθεί καθόλου. Οι υποδομές δημιουργούν ανάγκες όπως μάρκετ, ξενοδοχεία, οι επιβάτες των σκαφών να μπορούν να πάνε και να δουν κάτι, ενώ στη Σκιάθο που πηγαίνουν μετά τον Πλατανιά, δεν υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί σκάφη γιατί δεν έχει λιμάνι», τόνισε ο κ. Γιαμαρέλος.
Ο πρώην αντιδήμαρχος και επιχειρηματίας είπε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή μαρινών στη Σκιάθο και στον Βόλο, το λιμάνι του Πλατανιά έκανε 15 χρόνια να ολοκληρωθεί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναπτυχθούν τα λιμάνια της Αμαλιάπολης, της Μηλίνας, των Κ. Νερών και της Γατζέας, για να πάμε στο μέλλον, λέγοντας ότι όταν μεγαλώνει ο αριθμός των σκαφών πρέπει να μεγαλώσουν και τα λιμάνια.
Για την Αγία Κυριακή, τόνισε, υπήρχε ένα σχέδιο από τη Δημοτική Αρχή Φορτούνα για δημιουργία λιμανιού, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις για τη γραφικότητα του οικισμού και έκανε λόγο για ανάπτυξη της περιοχής, καθώς τον χειμώνα μένουν μόλις 30 άνθρωποι και υπάρχουν παιδιά που πρέπει να πάνε στο σχολείο, ψαράδες ή ναυτικοί δεν γίνονται, οπότε πρέπει να ασχοληθούν με τον τουρισμό.

Όσον αφορά στην θαλαμηγό που το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης δημιούργησε κυματισμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε τέσσερα σκάφη που ήταν πρυμνοδετημένα στον προβλήτα λόγω πρόσκρουσης μεταξύ τους, ο κ. Γιαμαρέλος είπε ότι το σκάφος μήκους 35 μέτρων ερχόταν από την Εύβοια με ταχύτητα, προκάλεσε πανικό, καθώς στα σκάφη υπήρχαν παιδιά και δίπλα κολυμπούσε κόσμος. Ακόμη είπε ότι ο καπετάνιος δεν πήγε καν να δέσει στο σημείο ενώ είδε τι είχε συμβεί και απομακρύνθηκε, απενεργοποιώντας εφαρμογή που μέσω κινητού δείχνει για ποιο σκάφος πρόκειται.
Ο επιχειρηματίας τόνισε ότι κλήθηκε το Λιμενικό, για να παραδειγματιστούν οι κυβερνήτες των σκαφών και όχι για τα χρήματα, όπως αναφέρθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαμαρέλο, από την περιοχή έχουν περάσει διασημότητες, όπως το Ρόμπι Γουίλιαμς πέρυσι, ο Μάτ Ντίλον, ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον που έχει σπίτι στο Χόρτο, ενώ πέρυσι πήγε στην ταβέρνα Μανόλο που διατηρεί ο Αμάνσιο Ορτέγα, ιδρυτής του ΖΑΡΑ, που είναι τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και πήγε με ένα πολυτελές σκάφος.
Καταλήγοντας τόνισε ότι αν υπήρχαν υποδομές, η περιοχή θα είχε πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη, κάτι που δείχνουν τα παραδείγματα του Ιονίου και των Κυκλάδων, όπου έχουν πέσει χρήματα για υποδομές, σε αντίθεση με τη Μαγνησία, που έχει μείνει στάσιμη.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντίνος Στεργιόπουλος

Back to top button
Close
Close