«Τι συνέβη ξαφνικά; Κάτοικοι στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων παραξενεμένοι… αλλά και ικανοποιημένοι»
Η ποδηλασία… κάνει θαύματα!

Παραξενεμένοι – όχι χωρίς λόγο – οι κάτοικοι των χωριών βορείως των Τρικάλων: Σωτήρα, Ράξα, Ρίζωμα, Λιόπρασο, Χαϊδεμένη, Παλαιόπυργος, Αρδάνι, Πλάτανος, Ελληνόκαστρο. Πρώτη φορά είδαν τα ρείθρα των δρόμων να καθαρίζονται με τέτοια σχολαστικότητα! Τα χορτάρια, που με τις πολλές βροχές είχαν φουντώσει τόσο που έκρυβαν το οδόστρωμα, κόπηκαν σύρριζα – λαμπίκο.
Ακόμα μεγαλύτερη η έκπληξη στο Αρδάνι, όπου οι κάτοικοι ζούσαν επί μήνες με διαρροή νερού στον δρόμο, που έφτανε να ξεδιψά και… τα αγριογούρουνα! Όσο κι αν πίεζε η πρόεδρος, καμία ανταπόκριση. Ώσπου, νά σου τη Δευτέρα, περιπολίες στον δρόμο! Όχι για τη βλάβη, αλλά για τον ποδηλατικό αγώνα της Κυριακής.
Κι επειδή ο βρεγμένος δρόμος με τη γλίτσα απειλούσε με θεαματικές πτώσεις τους ποδηλάτες, εμφανίστηκε την Τρίτη το πρωί όλος ο μηχανισμός: εκσκαφείς, συνεργεία, φορτηγά, μέχρι και ολόκληρη ΔΕΥΑΤ. Το δίκτυο επιδιορθώθηκε… γιατί απλά περνάει από εκεί ο αγώνας! Οι άλλες βλάβες; Περιμένουν.