Τρίκαλα

Στέφανος Σιούλας: «Η Πρωτομαγιά θέλει παϊδάκι και καλή παρέα» – Αυξημένη η ζήτηση στα κρεοπωλεία των Τρικάλων

Ο Σιούλας «ψήνει» Πρωτομαγιά στα Τρίκαλα – Η καρδιά της παράδοσης στην περιοχή του Νοσοκομείου

 


 

Παραμονή Πρωτομαγιάς και η ανοιξιάτικη διάθεση συνοδεύεται από παραδοσιακές γεύσεις και προετοιμασίες για εξόρμηση στη φύση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Τρικαλινοί τιμούν την πρώτη του Μάη με τραπέζια γεμάτα νοστιμιές, με την ψησταριά να έχει την τιμητική της.

Το trikalaidees βρέθηκε σήμερα το πρωί σε ένα από τα πιο παραδοσιακά κρεοπωλεία της πόλης, στην περιοχή του Νοσοκομείου Τρικάλων. Ο λόγος για το κρεοπωλείο του Στέφανου Σιούλα, δεύτερης γενιάς κρεοπώλη, ο οποίος συνεχίζει με μεράκι την οικογενειακή παράδοση, προσφέροντας ντόπια κρέατα από τα ορεινά της περιοχής, με έμφαση στην ποιότητα και την αυθεντικότητα.

«Οι Τρικαλινοί αγαπούν την Πρωτομαγιά, τη ζουν με την οικογένεια, τη φύση και φυσικά με καλό φαγητό», δηλώνει ο Στέφανος Σιούλας στο trikalaidees, προσθέτοντας πως η ζήτηση είναι αυξημένη ήδη από χθες. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται – παραδοσιακά – τα αρνίσια και τα πρόβεια παϊδάκια, οι πανσέτες και τα μπιφτέκια από 100% μοσχαρίσιο κιμά, που παρασκευάζονται καθημερινά στο κατάστημα.

«Φέτος ο κόσμος επιλέγει πιο συνειδητά, γνωρίζει την αξία του ντόπιου κρέατος και τιμά τα παραδοσιακά εδέσματα. Το πελατολόγιό μας έχει διευρυνθεί, όχι μόνο από την πόλη αλλά και από τα γύρω χωριά, γιατί προσφέρουμε κάτι αυθεντικό», τονίζει ο κρεοπώλης.

Την ίδια ώρα, στα σούπερ μάρκετ της πόλης παρατηρείται αυξημένη κίνηση, κυρίως για τα συνοδευτικά του… ψησίματος: κάρβουνα, σαλάτες, αναψυκτικά και κρασιά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, μαζί με τα απαραίτητα της εξόρμησης στην εξοχή.

Η Τρίκαλα γιορτάζει την Πρωτομαγιά με τρόπο αυθεντικό και παραδοσιακό – με την παρέα, τη φύση και φυσικά, καλό φαγητό.


Θες να προσθέσουμε και φωτογραφία ή τίτλο για χρήση σε social media ή το site;

Back to top button
Close
Close