Δύσκολη η απόκτηση στέγης και στα Τρίκαλα

Σε απατηλό όνειρο εξελίσσεται η απόκτηση στέγης για τα νεαρά ζευγάρια και όχι μόνο, μιας και τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης των ακινήτων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Με αυξήσεις σε υψηλά διψήφια ποσοστά έκλεισε το 2023 για τις τιμές πώλησης κατοικιών και τα ενοίκια στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο όσους διαθέτουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα από το όνειρο για απόκτηση στέγης.
Την ανηφόρα φαίνεται να τραβούν και οι τιμές ενοικίασης των χωραφιών. Παράδοξο θα πει κανείς, λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες.
Έλα όμως που 180.000 στρέμματα παραμένουν πλημμυρισμένα κάτω από το νερό και όλοι αυτοί οι αγρότες αναζητούν νέες εκτάσεις για να καλλιεργήσουν και να βιοποριστούν.
Σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊκά που έχουν καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της καλλιεργήσιμης γης, έχει δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την παραγωγικότητα. Έτσι, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα ακριβότερα νοίκια στον θεσσαλικό κάμπο μετά τις πλημμύρες με πλειοδοσίες φθάνουν ακόμα και στα 85 ευρώ το στρέμμα!