Επιχειρείν

Τα κρασιά και τα τυριά του Πασχαλινού τραπεζιού by 12Deliz & Winez

 

Πολύπλοκο το Πασχαλινό τραπέζι…πρώτα-πρώτα  διαρκεί ώρες, πολλές ώρες, έτσι το χωρίζουμε σε τρείς(3) φάσεις:

1η. Μέχρι να βγεί ο οβελίας

Μαρουλοσαλάτες, τζατζίκια, τυροσαλάτες, αυγοσαλάτες, ντολμαδάκια , μαγειρίτσα(από το προηγούμενο βράδυ), φέτα, Μετσοβόνε ή Caciocavallo, γραβιέρα Κρήτης ή Κυκλαδίτικη, κοπανιστή Μυκόνου, Νιβατό & γαλοτύρι ταιριάζουν τέλεια με Μαλαγουζιές, μοσχοφίλερα & φυσικά με αρωματικά Sauvignon. Tip: Πασπαρτού είναι μια ρετσίνα (Δάκρυ του πεύκου, Σαββατιανό Παπαγιαννάκου…).  Φυσικά ένα γουστολίδι, μια ρομπόλα , ένα βιδιανό ή ένα Riesling θα ξέφευγαν από την πεπατημένη και θα απογειώνανε το τραπέζι σας(κατά 12Deliz &Winez άποψη)!

2η. Βγήκε ο οβελίας

Λουκάνικα, κοντοσούβλια, κοκορέτσια, σεφταλιές (γιατί όχι?)  και φυσικά το αρνί ή το κατσικάκι μας είναι γεύσεις που δεν αστειεύονται… ώρα για βαρύ πυροβολικό: Ραψάνες, Ξινόμαυρα, Αγιωργίτικα(ώριμα), Syrah, Μαυροτράγανα  ! Τα τυριά πλέον λίγα και πολύ δυνατά και αυτά… Σαν Μιχάλη, Γραβιέρα Κρήτης 3ετών, Γραβιέρα Ιου, Αρσενικό Νάξου  θα ταίριαζαν άψογα! Για να ξεφύγουμε και πάλι από το ορθό… ένα Malbec, ένα Barolo, μια Λημνιώνα ή ένα Tannat θα ταιριάζανε γάντι!

3η.Τελείωσε ο οβελίας

Ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο από το Κοσμικόν ή λίγες πραλίνες Leonidas μαζί με ένα Vinsanto ή για κάπως διαφορετικά μια ξηρή μαυροδάφνη από τον Παπαργυρίου , από τον  Παρπαρούση ή από τον Σκλάβο αλλά και ένα Royal Tokaji Aszu puttonyos θα βάζανε τους τίτλους τέλους σε ένα υπέροχο γιορτινό τραπέζι !

Στο 12Deliz & Winez θα βρείτε πάνω από 20 διαφορετικά ξινόμαυρα, ακόμη περισσότερα Syrah, σχεδόν όλα τα αγιωργίτικα μικρών οινοποιείων, φυσικά μαυροτράγανα και κυκλαδίτικα αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, αμέτρητες μαλαγουζιές, μοσχοφίλερα και Sauvignon blanc. Λημνιώνες σε αφθονία αλλά και πολλά  διαφορετικά Malbec !

Δεληγιώργη 12, Τρίκαλα

τηλ. 2431 550506

Καλές Γιορτές

 

 

Back to top button
Close
Close