Design

Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη στο σπίτι σου με αυτά τα 5 πρακτικά tips!

Η άνοιξη έχει κάτι το αναζωογονητικό που μας δημιουργεί αυτομάτως την ανάγκη για ανανέωση. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το κρύο και την μουντάδα του χειμώνα και να αγκαλιάσουμε την ανάλαφρη και λουλουδάτη ατμόσφαιρα της άνοιξης -και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να ξεκινήσουμε από το σπίτι μας!

Ο ερχομός της άνοιξης αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να ανανεώσεις τον χώρο σου, ώστε να ταιριάζει με την εποχή. Πάμε λοιπόν να δούμε 5 tips που θα φέρουν την άνοιξη στο σπίτι σου!

Κάνε στροφή στα ανοιχτά χρώματα

Τα φωτεινά χρώματα είναι must για την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού! Δε λέμε φυσικά ότι πρέπει να αντικαταστήσεις οτιδήποτε σκουρόχρωμο υπάρχει στο σπίτι σου με ανοιχτόχρωμο. Με μερικά κομμάτια-κλειδιά όμως μπορείς να αλλάξεις αμέσως τις αποχρώσεις που κυριαρχούν στον χώρο σου.

Τα αρωματικά κεριά, οι πολύχρωμες πιατέλες, τα κομψά βάζα, και τα λουλουδάτα σερβίτσια είναι μερικά από τα είδη σπιτιού που μπορούν να φέρουν την άνοιξη στη διακόσμηση του χώρου σου. Φρόντισε να επιλέξεις φωτεινά χρώματα, όπως το ροζ, το λευκό, το ανοιχτό πράσινο, και το γαλάζιο, αλλά και prints, όπως το floral ή το λαχούρι. Το σπίτι σου θα μεταμορφωθεί μονομιάς σε έναν ανοιξιάτικο παράδεισο!

Αγόρασε λουλούδια

Τα ανθισμένα λουλούδια είναι ένα αλάνθαστο σημάδι ότι η άνοιξη έχει έρθει -δεν ομορφαίνουν όμως μόνο τη φύση, αλλά και το σπίτι σου! Διακοσμώντας τον με φρέσκα λουλούδια, ο χώρος θα αποκτήσει αμέσως ανοιξιάτικο αέρα κι εσύ ανανεωμένη, πιο ανάλαφρη διάθεση.

Μπορείς να βάλεις λουλούδια παντού, από το σαλόνι και την τραπεζαρία, μέχρι την κουζίνα, ώστε να πέφτει συνεχώς το μάτι σου πάνω τους! Για μια extra δόση άνοιξης, αλλά και στυλ, βάλε τα λουλούδια μέσα σε όμορφα ανθοδοχεία από χρωματιστό γυαλί.

Άνοιξε τα παράθυρα

Ο ανοιξιάτικος αέρας φέρνει νέα, ανανεωμένη ενέργεια στο σπίτι. Οπότε, με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, άνοιξε τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να το κάνεις αυτό είναι κάθε πρωί όταν ξυπνάς. Έτσι ο αέρας, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί για ώρες στο σπίτι και έχει μαζέψει μικρόβια, θα ανανεώνεται κι εσύ θα ξεκινάς τη μέρα σου με φρέσκια διάθεση. Ακόμα κι αν ο αέρας είναι ψυχρός την ώρα που ξυπνάς, είναι σημαντικό να αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά για τουλάχιστον μία ώρα.

Ανανέωσε το μπαλκόνι σου

Μπορεί το μπαλκόνι να μην ανήκει στο εσωτερικό του σπιτιού, όμως είναι το σημείο στο οποίο περνάς όλο και περισσότερο χρόνο όσο ζεσταίνει ο καιρός. Επίσης, ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για να εφαρμόσεις διάφορες δημιουργικές ιδέες διακόσμησης! Μερικές γλάστρες με λουλούδια, όπως το γεράνι, το γαρύφαλλο, η γαρδένια και η αζαλέα θα γεμίσουν το μπαλκόνι με χρώματα και αρώματα.

Εκτός από λουλούδια, μπορείς επίσης να τοποθετήσεις στο μπαλκόνι ένα τραπέζι και καρέκλες ή πουφ, όπου θα μπορείς να κάθεσαι για να τρως ή να απολαμβάνεις τον καφέ σου.

Κάνε ξεσκαρτάρισμα

Ο ερχομός της άνοιξης προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνεις ξεσκαρτάρισμα τόσο στη ντουλάπα, όσο και στο σπίτι σου. Είναι η στιγμή να αποθηκεύσεις οτιδήποτε χειμωνιάτικο και να χαρίσεις/ανακυκλώσεις όλα όσα δεν χρειάζεσαι πια, ώστε να απελευθερωθεί χώρος στις ντουλάπες και τα συρτάρια σου για τα ανοιξιάτικα ρούχα και αξεσουάρ.

Εκτός από τη ντουλάπα σου, μπορείς να ψάξεις και στο υπόλοιπο σπίτι για οτιδήποτε χειμωνιάτικο έχει ξεμείνει, όπως θερμάστρες, κουβέρτες, βαριά ριχτάρια κτλ, και να τα αποθηκεύσεις μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του ξεσκαρταρίσματος και της οργάνωσης, ρώτα τον εαυτό σου αν το καθετί που υπάρχει στο σπίτι σου εξακολουθεί να σου αρέσει ή να το χρειάζεσαι και χάρισε (ή πούλησε) ό,τι δεν έχει πλέον θέση στον χώρο και την καρδιά σου.

Η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για ανανέωση, τόσο εξωτερική, όσο και εσωτερική. Με αυτά τα πρακτικά tips που σου δώσαμε, μπορείς να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου και στην ψυχολογία σου!

Back to top button
Close
Close