Επιχειρείν

Eπιμελητήριο : Ξεκινάνε οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

Ξεκινούν από αύριο, 23/02/2023 ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Οι Δράσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού και οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα οριστικής υποβολής στο OΠΣΚΕ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων).

Συνοπτικά:

Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.

Ποσοστό ενίσχυσης: από 50% έως 60%. Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000€ έως 30.000€. (Αναλυτικά F  https://www.trikala-chamber.gr/trikala/articles/article.jsp?context=103&articleid=36533 )

Δράση 2 – Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ποσοστό ενίσχυσης: από 10% έως 50%. Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 50.000€ έως 650.000€.  (Αναλυτικά F  https://www.trikala-chamber.gr/trikala/articles/article.jsp?context=103&articleid=36534 )

Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Ποσοστό ενίσχυσης: από 25% έως 60%. Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 200.001€ έως 1.200.000€.  (Αναλυτικά F https://www.trikala-chamber.gr/trikala/articles/article.jsp?context=103&articleid=36535 )

Η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Back to top button
Close
Close