Lifestyle news

Βρετανία: Έξαλλη η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που πήρε 150 εκατ. για να γίνει πρεσβευτής του Μουντιάλ στο Κατάρ

Εξοργισμένη είναι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Βρετανίας, αλλά και διεθνώς, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος δέχθηκε να γίνει επίσημος πρεσβευτής του Μουντιάλ στο Κατάρ, γνωστό για την «εχθρική» προς τους ΛΟΑΤΚΙ πολιτική του.David Beckham slammed by England LGBT fans group for Qatar World Cup  ambassador role - Mirror Online

Έναντι του «παχυλού» ποσού των 150 εκατ. λιρών, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δέχθηκε να γίνει εκπρόσωπος του Μουντιάλ, προκαλώντας αντιδράσεις από ΛΟΑΤΚΙ άτομα που τον θεωρούσαν «σύμμαχό» τους χάρη στην έως τώρα στάση του στα ζητήματα που τους αφορούν. «Είμαι τόσο απογοητευμένος, τον είχαμε πολύ ψηλά» γράφει ένας χρήστης στα social media.

Η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση «Three Lions Pride», που αποτελείται από υποστηρικτές της Εθνικής Αγγλίας, υποστήριξε ότι ο Μπέκαμ δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται ισχυρός σύμμαχος των γκέι, αφού βάζει αρκετά χρήματα στην τσέπη του, για να είναι ο επίσημος πρεσβευτής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η Ντι Κάνιγχαμ, συνιδρύτρια της οργάνωσης, δήλωσε «απογοητευμένη» από την απόφαση του Μπέκαμ να εκπροσωπήσει το Μουντιάλ.

Το Κατάρ είναι γνωστό πως ποινικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ ομοφύλων. Σύμφωνα με την Guardian, η Κάνιγχαμ, η οποία είχε ταξιδέψει το 2018 στη Ρωσία για το Μουντιάλ, αποφάσισε να μην μεταβεί φέτος στο Κατάρ, καθώς «δεν υπάρχει κανένα σημάδι -όπως υπήρχε στη Ρωσία- ότι η χώρα θα χαλαρώσει ή θα αναθεωρήσει το υπάρχον τοξικό περιβάλλον για τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και άλλες μειονοτικές ομάδες».

Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου της «Sport & Rights Alliance» , η συνιδρύτρια της ένωσης «Three Lions Pride» επαίνεσε τους παίκτες που τάσσονται υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Κατάρ, προτού μιλήσει για τον Μπέκαμ.

«Για εμάς είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται για να προωθήσουν το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου», είπε η Κάνιγχαμ χαρακτηριστικά.

Back to top button
Close
Close