Μια απολαυστική κουβέντα του Αιμίλιου Χειλάκη για την υποκριτική και το θέατρο!

Η υποκριτική και η «Προδοσία»
Η ερώτηση προφανής, ‘Πότε και πως θα έρθει το τέλος του Ακύλα ή δεν θα έρθει’; Ο Αιμίλιος Χειλάκης, χωρίς να προδικάζει τις εξελίξεις, απαντά με απόλυτη ειλικρίνεια: «O Ακύλας είναι ένας αδίστακτος, εξουσιομανής που όλοι ευχόμαστε να κατακρημνιστεί και πιθανότατα αυτό θα συμβεί στο τέλος»
Πως ξεκίνησαν όμως όλα; Τι ήταν αυτό που έκανε τον Αιμίλιο Χειλάκη ηθοποιό: «Η ματιοδοξία κινεί ένα μικρό παιδί στο ξεκίνημα του σε αυτόν τον χώρο. Όλα τα παιδιά φαντάζονται ότι θα παίξουν τον Άμλετ, θεωρώντας ότι είναι ο ιδανικός ήρωας αλλά στην πραγματικότητα είναι αρνητικός χαρακτήρας…»
Α. Χειλάκης: Όλα τα παιδιά φαντάζονται ότι θα παίξουν τον ‘πρίγκιπα’ Άμλετ
Σύμφωνα με τον ηθοποιό, η σωστή ερώτηση δεν είναι γιατί έγινε ηθοποιός κάποιος αλλά γιατί παραμένει: «Το θέατρο και η υποκριτική είναι σαν τον πρώτο σου έρωτα. Κανένας δεν είναι στην πραγματικότητα ερωτευμένος με τον πρώτο του έρωτα αλλά με τον τότε εαυτό σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τη υποκριτική. Κάνουμε αυτήν την δουλειά για να επικοινωνούμε τον παιδικό μας έρωτα».
Αυτή την περίοδο μπορούμε να απολαύσουμε τον Αιμίλιο Χειλάκη, μαζί με την Αθηνά Μαξίμου και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, στο ‘Προδοσία’ στο Θέατρο Βρετάνια: «Μια παράσταση που ενηλικιώνει τον νεαρό θεατή και αθωώνει τα λάθη που έχει κάνει ο ενήλικας».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αιμίλιου Χειλάκη εδώ:




