Ειδήσεις

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου: Σχεδιασμός παρεμβάσεων ύψους 17,8 εκατ. €

Λειτουργία όλο τον χρόνο προβλέπει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Αξιοποίηση στο έπακρο για τόνωση του τουρισμού

Παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 17,8 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναβάθμιση των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, που αποτελεί ένα τα πιο μεγάλα τουριστικά έργα στη Μαγνησία για το επόμενο διάστημα, στοχεύοντας στην παράταση της λειτουργίας του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και την ενίσχυση του τραυματισμένου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τουρισμού.

Οι παρεμβάσεις θα αλλάξουν κυριολεκτικά ολόκληρο το Πήλιο αφού θα συνδυαστούν με έργα εναλλακτικού τουρισμού, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου που κάθε χρόνο σε συνθήκες κανονικότητας καταγράφει επισκεψιμότητα 12.000 ατόμων να πάρει τη θέση που του αναλογεί και να καθιερωθεί σε ολόκληρη την Κεντρική αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι δύο από τους τρεις αναβατήρες θα αντικατασταθούν με νέους τετραθέσιους, ενώ θα γίνουν καινούργιοι σταθμοί επιβίβασης- αποβίβασης, εγκατάσταση νέου συρόμενου αναβατήρα αρχαρίων (baby lift) και θα δημιουργηθούν καινούργιοι χώροι αποθήκευσης φορείων, ηλεκτρικοί σταθμοί τροφοδοσίας, χώροι ιατρείου και πλήρη συστήματα ελέγχου εισιτηρίων. Στην δε κορυφή του προβλέπεται η λειτουργία καλαίσθητης καφετέριας με πανοραμική θέα προς όλες τις πλευρές του Πηλίου.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι αναμφισβήτητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αποτελεί στολίδι στο Βουνό των Κενταύρων, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και για τους επισκέπτες της περιοχής μας με ιδιαίτερη και μοναδική φυσική ομορφιά. Η αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι έφτασε επιτέλους η ώρα να δώσουμε σε αυτό το φυσικό στολίδι τη λάμψη που του αναλογεί, προκειμένου να καταστεί υπερσύγχρονο και πρωτοπόρο.

Back to top button
Close
Close