ΤρίκαλαΥγεία/fitness

Διήμερο δράσεων για τον θηλασμό 3-4 Νοεμβρίου στο Μουσείο Τσιτσάνη

 

«Θηλασμός, θεμέλιο ζωής»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) 2018 της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action – WABA), του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece) με σύνθημα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής» θα πραγματοποιηθεί Ομαδική βιωματική δράση για θηλάζουσες & νέες μητέρες το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 & ώρα 18:00.

Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ανισότητα, κρίσεις και φτώχεια, ο θηλασμός είναι το θεμέλιο για μια δια βίου καλή υγεία για τις μητέρες και τα μωρά. Ο θηλασμός αποτρέπει την πείνα και τον υποσιτισμό σε όλες του τις μορφές και εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια για τα μωρά, ακόμα και σε περιόδους κρίσης. Χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα, ο θηλασμός είναι ένας χαμηλού κόστους τρόπος θρέψης των παιδιών και συμβάλλει στη μείωση της φτώχειας. Όλοι έχουμε ένα σημαντικό ρόλο να παίξουμε για την εξασφάλιση της εξέλιξης και επιβίωσης των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

  • Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 & ώρα 18:00-20:00

Ομαδική βιωματική δράση για θηλάζουσες & νέες μητέρες.

«Θηλασμός, θεμέλιο ζωής. Θεμελιώνοντας την υγεία, τη συναισθηματική σχέση και τη διατροφή της μητέρας και του βρέφους».

Υλοποίηση βιωματικής δράσης:

  • Φανή Τζίκα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονική συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas.
  • Μαρία Έλλη Καστρίκα, Μαία Msc(can), υποψήφια IBLCE.
  • Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Msc Διατροφής & Άσκησης.

 

Χώρος διεξαγωγής: Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (στο ισόγειο των Παλαιών Φυλακών Τρικάλων)

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας, με σύνθημα «Θηλασμός, θεμέλιο ζωής»! Στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί ο Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, ώστε να φέρουμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού και να δείξουμε πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι μα και συνάμα διακριτική! Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, βοηθάμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, και τις καλούμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.  Άλλωστε ένα μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει ΚΑΙ τα τρία.

 

  • Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

 

9ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

 

11:00 Προσέλευση

12:00 Καταμέτρηση

14:00 Λήξη

 

Χώρος διεξαγωγής: Προαύλιος χώρος Κέντρου Έρευνας-Μουσείου Τσιτσάνη

Η συμμετοχή στις δράσεις του διήμερου για τον θηλασμό είναι δωρεάν.

Τη διήμερη δράση διοργανώνει η ομάδα εθελοντών Yποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Ν. Τρικάλων,  στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας εβδομάδας Μητρικού θηλασμού για το έτος 2018.

(σελίδα στο facebook : Τρίκαλα-Ομάδα εθελοντών υποστήριξης θηλασμού και μητρότητας)

Back to top button
Close
Close