DesignΕπιχειρείν

6 Κοινά προβλήματα επισκευής ψυγείου

 

Το ψυγείο σας παρέχει άφθονο χώρο αποθήκευσης για φρέσκα τρόφιμα και κατεψυγμένα είδη, προσφέροντάς σας τα συστατικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε αγαπημένα γεύματα και νόστιμα νέα πιάτα για την οικογένεια και τους φίλους σας. Ένα ψυγείο που λειτουργεί σωστά είναι ένα βασικό στοιχείο σε οποιαδήποτε κουζίνα, αλλά και συνολικά σε ένα σπίτι.

Φυσικά υπάρχουν αρκετά κοινά προβλήματα επισκευής ενός ψυγείου που απαιτούν την πολύτιμη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνικού. Πριν λοιπόν αναζητήσετε επισκευές ψυγείων στη Θεσσαλονίκη, καλό θα ήταν να γνωρίζετε σχετικά με τα πιο κοινά προβλήματα επισκευής ψυγείων, ώστε να δημιουργήσετε μια πιο σαφή εικόνα για την επιλογή της λύσης αλλά και του επαγγελματία που θα επιλέξετε για την επιδιόρθωση της συσκευής σας.

 

  1. Το ψυγείο βρίσκεται σε μια συνεχή λειτουργία

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ενός ψυγείου είναι ότι μια συσκευή μπορεί να παρουσιάζει μια συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία. Το ψυγείο σας πρέπει να λειτουργεί για να διατηρεί δροσερές τις θερμοκρασίες των τροφίμων, αλλά ένα ψυγείο που λειτουργεί συνεχώς αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.. Επίσης, η λειτουργία αυτή του ψυγείου θα αυξήσει σημαντικά τον ηλεκτρικό λογαριασμό κατανάλωσής σας, καθώς η συσκευή του ψυγείου καταναλώνει μεγαλύτερα ποσοστά ενέργειας, από άλλες συσκευές που βρίσκονται στο σπίτι σας ή σε κάποια από τις επιχειρήσεις σας.

  1. Υπάρχει διαρροή νερού στο ψυγείο

Η διαρροή νερού είναι ένα συνηθισμένο αλλά εξίσου ανησυχητικό πρόβλημα της συσκευής του ψυγείου. Αυτό το ζήτημα συνήθως οφείλεται στην αποκλεισμένη αποστράγγιση απόψυξης ή στη φραγμένη ή παγωμένη γραμμή παροχής νερού του ψυγείου σας.

Η λειτουργία της απόψυξης της μονάδας σας μπορεί να μπλοκαριστεί από τα διάφορα τρόφιμα ή θραύσματα που εντοπίζονται στο εσωτερικό του καταψύκτη σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεπλύνετε το σωλήνα από το εσωτερικό του καταψύκτη χρησιμοποιώντας ζεστό νερό, αν και ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί χειροκίνητα. Εντοπίστε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης στο πίσω μέρος του ψυγείου σας και καθαρίστε τον με ζεστό νερό και σαπούνι για να αφαιρέσετε τυχόν φραγμένα θραύσματα ή απομεινάρια τροφής.

 

  1. Συγκέντρωση πάγου στον καταψύκτη σας

Ο καταψύκτης του ψυγείου σας μπορεί να είναι ο ιδανικός χώρος συγκέντρωσης και διατήρησης του πάγου, αλλά αντιθέτως δεν θα πρέπει να συσσωρεύονται τεράστιες ποσότητες στο εσωτερικό του.

Το να αφήσετε τον καταψύκτη ανοιχτό για πολύ καιρό θα μπορούσε να προκαλέσει συσσώρευση πάγου, καθώς αυτό αυξάνει το επίπεδο υγρασίας μέσα στον καταψύκτη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει την πόρτα του καταψύκτη όταν ολοκληρώσετε την πρόσβαση στη μονάδα για να διασφαλίσετε ότι τα επίπεδα υγρασίας δεν αυξάνονται πάρα πολύ. Ο καταψύκτης σας μπορεί επίσης να έχει ελαττωματική στεγανοποίηση, η οποία επιτρέπει στον εξωτερικό αέρα να αυξάνει την υγρασία. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σφραγίδα του καταψύκτη σας για να βεβαιωθείτε ότι διατηρεί τις κατάλληλες θερμοκρασίες και επίπεδα υγρασίας.

 

  1. Το ψυγείο είναι ζεστό

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα ψυγεία έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν κρύα και δροσερά, καθιστώντας την υπερβολική θερμότητα που πιθανόν να παράγεται από τη δική σας μονάδα, ιδιαίτερα ανησυχητική. Εάν παρατηρήσετε ότι το ψυγείο σας είναι ζεστό, σίγουρα θα πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις επισκευής του προτού είναι πολύ αργά.

 

Η θερμότητα σε ένα ψυγείο προκαλείται πιθανώς από προβλήματα με τα πηνία στο συμπυκνωτή του. Μπορείτε να ξεκινήσετε καθαρίζοντας τα πηνία συμπυκνωτή ψυγείου, ενώ ελέγχετε επίσης τον ανεμιστήρα του συμπυκνωτή για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιλυθεί και συχνά απαιτεί τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία τεχνικού.

 

  1. Το ψυγείο είναι πολύ θορυβώδες

Το ψυγείο πρέπει να λειτουργεί κατα τέτοιο τρόπο, ώστε να καταφέρνει να διευκολύνει τις καθημερινές μας συνήθειες χωρίς περιττά προβλήματα. Εάν το ψυγείο σας φαίνεται ιδιαίτερα θορυβώδες, πιθανότατα παρουσιάζει πρόβλημα με έναν από τους ανεμιστήρες του και κάνει τη διαβίωση μέσα στον εσωτερικό σας χώρο ανυπόφορη.

 

Τα πιο συνηθισμένα ψυγεία στην αγορά διαθέτουν έναν ανεμιστήρα στο συμπυκνωτή και ένα ανεμιστήρα στον εξατμιστή. Ο ανεμιστήρας συμπυκνωτή ψύχει το πηνίο συμπυκνωτή της μονάδας σας. Εν τω μεταξύ, ο ανεμιστήρας εξατμιστή τραβά αέρα πάνω από τα πηνία της κατάψυξης ενώ ο συμπιεστής βρίσκεται παράλληλα σε λειτουργία. Αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν ταυτόχρονα και τα προβλήματα με έναν από τους κινητήρες τους μπορούν να κάνουν το ψυγείο σας πιο θορυβώδες. Μπορείτε να ελέγξετε αυτούς τους ανεμιστήρες για να δείτε εάν οι κινητήρες τους φαίνεται να έχουν σπάσει – απλώς φροντίστε να έχετε αποσυνδέσει το ψυγείο σας πριν την επιθεώρηση.

 

  1. Η γενική χρήση του ψυγείου αυξάνει εκθετικά τον ηλεκτρικό σας λογαριασμό

Εάν παρατηρήσετε μια εκθετική αύξηση του λογαριασμού ηλεκτρικού σας ρεύματος, μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα του ψυγείου σας. Θυμηθείτε, το ψυγείο είναι μια από τις πιο δαπανηρές συσκευές σε οποιοδήποτε σπίτι και η λειτουργία του μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή κατανάλωσης ενέργειας για να μετρήσετε την ενεργειακή χρήση του ψυγείου σας και να το συγκρίνετε με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του. Εάν το ψυγείο σας χρησιμοποιεί πολύ περισσότερη ενέργεια από ό, τι θα έπρεπε, τότε πιθανόν και να είναι η αιτία της υπερβολικής κατανάλωσης ρεύματος που απεικονίζεται στο λογαριασμό σας. Αυτό είναι κοινό με παλιές συσκευές ψυγείων, οι οποίες για να διατηρήσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες του εσωτερικού τους, καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι απαιτείται.

 

 

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close