Ειδήσεις

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ – 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχηγών 4 Κλάδων

Στις 10-12 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχηγών 4 Κλάδων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Αιμιλίας Γερουλάνου, κόρη της ιδρύτριας του Ελληνικού Οδηγισμού.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, περισσότεροι από 100 Αρχηγοί (ενήλικοι εθελοντές) συναντήθηκαν στην όμορφη πόλη των Τρικάλων και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να προβληματιστούν και να οραματιστούν το μέλλον του Ελληνικού Οδηγισμού, ως σύγχρονη πρόταση στην ελληνική κοινωνία για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και νέων. Παράλληλα, γνώρισαν την φιλόξενη πόλη των Τρικάλων δίνοντας τον ξεχωριστό παλμό του Οδηγισμού στο κέντρο της πόλης.

Στην έναρξη του Συνεδρίου, επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τέως Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δήμητρης Παπαστεργίου και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Μαρίνα Γιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μιχάλης Λάπας, εκπρόσωποι του Δήμου και της Κοινωνίας των Πολιτών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και των Τοπικών Τμημάτων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το Προεδρείο του Συνεδρίου ευχαριστεί τους εισηγητές των Ομάδων Εργασίας: Κορίνα Χατζηνικολάου, Κώστα Βεργίτση, Νάσο Τσιάμη, Άντζελα Τρούσα, Νεφέλη Θέμελη, Ειρήνη Κάππου και Βάλια Στεργιώτη.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά το Δήμο Τρικκαίων για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, τη Vodafone Τρικάλων και τον κ. Γιώργο Ντιντή, την εταιρεία Βιολάντα, το Fairymade by Ifigeneia, τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Tρικάλων κα Αικατερίνη Δημουλά, τα Τοπικά Τμήματα Αθήνας, Καλαμπάκας, Κέρκυρας και Τρικάλων, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχηγών 4 Κλάδων.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ξενοφώντος 10, 105 57 Αθήνα

Τηλ.: 210.3235794, 210.3236548, e-mail: seo@seo.gr  http://www.seo.gr

Θα μας βρεις σε 90 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).

Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.

 

Back to top button
Close
Close