ΕιδήσειςΠολιτισμός

Μια αγκαλιά για όλα τα παιδιά του κόσμου στην 1η Ημερίδα του Συλλόγου “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”

 

Η 1η Ημερίδα του Συλλόγου “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ” είχε θέμα “Το παιδί στην Σύγχρονη Κοινωνία”. Διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και το Αριστοτέλειο Ωδείο Τρικάλων.

«Ο Σύλλογός μας είναι ΕΔΩ για να βοηθήσει στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε κάθε φάσμα της ζωής τους. Η δική σας ΣΤΗΡΙΞΗ αποτελεί για μας ΠΗΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ και ΑΦΕΤΗΡΙΑ να προσφέρουμε μια ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ (…)

Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να σας φέρουμε κοντά μας, να ενωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να κρατήσουμε αυτή την τεράστια αγκαλιά ζεστή για κάθε παιδί που την έχει ανάγκη», είπε, από του βήματος, η αντιπρόεδρος Νικολέτα Τζιωρτζιώτη.

Την διαδέχθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Κολώνας, ο οποίος τόνισε: «Το σημερινό μας θέμα είναι τα παιδιά στην σύγχρονη κοινωνία. Μεγάλωσα, όπως κι εσείς, σε μία εποχή χωρίς κινητά, χωρίς διαδίκτυο, σε μια εποχή με διαφορετική από την σημερινή αντίληψη για θεσμούς όπως η οικογένεια, ο γάμος και το διαζύγιο.

Μεγαλώσαμε όλοι μας σε μια κοινωνία εντόνως ρατσιστική απέναντι στα ΑμΕΑ, στις ευπαθείς ομάδες, μια κοινωνία που έκρυβε κάτω από το χαλί δυσάρεστες πραγματικότητες όπως η κακοποίηση, η αποξένωση και η ενδοοικογενειακή βία.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτή η τετριμμένη έκφραση αποκτά πραγματική ουσία, όταν αντιπαραθέσουμε τις δικές μας παιδικές αναμνήσεις, καλές και κακές, με τις δυναμικές του σήμερα…».

Η εκδήλωση άρχισε με πολύ όμορφο και μελωδικό τρόπο: κρατώντας αναμμένα κεράκια και με την συνοδεία πιάνου, η χορωδία του Αριστοτέλειου Ωδείου Τρικάλων τραγούδησε, συγκίνησε κι ευαισθητοποίησε…

Ακολούθησαν ομιλίες από τους:

Γκοβίνα Γεωργία, Ψυχολόγο  Γ. Ν. Τρικάλων  (Θέμα: «Σύγχρονες μορφές ψυχολογικής βίας»)

– Ντάκου Βέρα, Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων (Θέμα: «Καλές Πρακτικές στο Πλαίσιο Ενίσχυσης και Διασφάλισης της Βιωσιμότητας των Υπηρεσιών – Δομών Υποστήριξης Παιδιών που ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες»)

Γαλάνη Μαρία, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια Εκπαιδευμένη στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία  (Θέμα: «Διαχείριση Ενδοοικογενειακών Ισορροπιών στην Σύγχρονη Κοινωνία»)

Χατζηπαρασίδη Γρηγόριο, Παιδίατρο – Παιδοπνευμονολόγο MD, DCH, MSc, PhD, ERS HERMES Νοσηλευτική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  (Θέμα: «Νεοπλασματικές Ασθένειες Πρόληψη και Σύγχρονοι τρόποι Αντιμετώπισης σε παιδιά»)

Μεγαρχιώτη Ευφροσύνη, Αστυνόμο Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων (Θέμα: «Κακοποίηση παιδιών Πρόληψη και Αντιμετώπιση»)

Μπαλαμίτσα Βέρα, Υπεύθυνη Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Ν. Τρικάλων (Θέμα: «Η σημασία της Δωρεάς του Μυελού των Οστών σε παιδιά με Αιματολογικά Νοσήματα»)

Αλεξίου Νικόλαο, Δικηγόρο και Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου  (Θέμα: «Το Συμφέρον του Ανήλικου Τέκνου και η Συνεπιμέλεια των Γονέων»). «Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Αλεξίου πίστεψε στο όραμά μου. Μαζί το υλοποιήσαμε ώστε να πάρει την σημερινή του μορφή», είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ο κ. Κολώνας.

Στο κλείσιμο της βραδιάς έγινε η παρουσίαση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ” και η παραλαβή των Βεβαιώσεων.

Back to top button
Close
Close