Lifestyle news

«Ένας γενναίος πρύτανης»

«Γενναίο πρύτανη» χαρακτήρισε ο συλλέκτης Αντώνης Κομνηνός, ιδρυτής του ομώνυμου ιδρύματος τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

«Θα μπορώ να σας λέω ο γενναίος πρύτανης γιατί πραγματικά είστε γενναίος σε αυτές τις στιγμές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κομνηνός αναφερόμενος προφανώς σε όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στο ΑΠΘ.

Όταν ο κ. Παπαϊωάννου ανέβηκε στο βήμα αναφέρθηκε κι εκείνος στις ταραγμένες μέρες του αριστοτέλειου λέγοντας πως: «τέτοιου είδους εκδηλώσεις (όπως η έκθεση) πέρα από τις ερευνητικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις, χαρακτηρίζουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η προσφορά του προς την κοινωνία και οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή βλέπετε δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια πάρα πολύ μικρή, μειοψηφική δραστηριότητα ατόμων, τα οποία πέρα από την όποια δημοκρατική έκφραση χαρακτηρίζει τον ακαδημαϊκό διάλογο και την ακαδημαϊκή ζωή, είναι άνθρωποι, ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέγεται Αριστοτέλειο, με το αποτύπωμα του Αριστοτελείου στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας και διεθνώς».

Back to top button
Close
Close