FaceLookUncategorized

Βασίλης Τσαφογιάννης -Διαχρονικός barista το αφεντικό του GALA

Από την ημέρα που γεννήθηκε ο πρώτος freddo espresso μέχρι σήμερα, έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες .Επιστρέφοντας όμως τον χρόνο πίσω συναντήσαμε τον τότε barista και ιδιοκτήτη cafe στα Τρίκαλα του πρώτου μαγαζιού της Ασκληπιού Βασίλη Τσαφογιάννη .

Το Gala το οποίο γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έμελλε να είναι από τα πρώτα μαγαζιά που άρχισε να σερβίρει freddo espresso. Ο χτυπητός καφές έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στην Αθήνα και μετά μετακύλησε σε όλη την επαρχία αντικαθιστώντας σταδιακά μέχρι πρότινος τον frape.O 40χρόνος επιχειρηματίας που γαλουχήθηκε απο τον καφέ ως  φοιτητής στην Ιταλία ,ακολούθησε τον σφυγμό της εποχής και αναδείχτηκε σε top barista σερβίροντας χιλιάδες καφέ για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες …..

Πλέον βετεράνος του επιχειρείν τον συναντήσαμε στον φίλο του και παλιό συνεργάτη του, Άγγελο Ντούμα, με τον οποίο η στενή φιλική  του σχέση, τον οδήγησε, που και που, να ανάβει την μηχανή του καφέ και να δημιουργεί μυρωδάτο espresso exelcior…..Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Back to top button
Close
Close