ΠολιτισμόςΤρίκαλα

Η γκαλερί ΆΛΜΑ παρουσιάζει στα Τρίκαλα την ομαδική έκθεση ”Του Κάμπου”

Σήμερα εγκαινιάστηκε η ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση «Του Κάμπου», γνωστών ζωγράφων ανάμεσα στους οποίους εκθέτους και Θεσσαλοί καλλιτέχνες, στην ALMA Contemporary Art Gallery .

Λίγο πριν την εκπνοή του 2021, η γκαλερί ΆΛΜΑ παρουσιάζει στα Τρίκαλα την ομαδική έκθεση Του Κάμπου με τη συμμετοχή 13 εικαστικών συνεργατών της. Με αφορμή τη διαφορετική αυτή χρονιά της ιστορικής εθνικής Επετείου, του εγκλεισμού και της αυτογνωσιακής διαδικασίας που προέτρεψε σε κατά μόνας ασκήσεις επιτόπιας και μεταφορικής πατριδογνωσίας, γεννήθηκε και εξελίχθηκε το αφήγημα Του Κάμπου.

Σκαλωμένο στον Ασπροπόταμο , τον μεσαιωνικά ονοματισμένο ποταμό Αχελώο, το αφήγημα Του Κάμπου αρθρώνει εγκάρσιες συντεταγμένες, υπενθυμίζει αρχαίους μύθους και ιστορικά περιστατικά, εγκαλεί σε προσωπικά οπτικά οδοιπορικά, σε στιγμές προσευχής και αλληγορίας, σε ιστορίες αγάπης και σκότους, σε παιάνες νίκης και θρήνους οδυρμού. Στοχεύει στην ανθρώπινη συμφιλίωση με το νερό και το χώμα και με το δέρμα και με τα κόκκαλα της ιστορίας.
Δεκατρείς σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικούς οπτικούς και σημειολογικούς κώδικες και πλαστικά μέσα, προχωρούν στη σύσταση ενός αυτοτελούς οργανικού πεδίου με κυριολεκτικές και συμβολικές αναφορές σε γεωγραφικές συντεταγμένες και μεταφορικές σημειώσεις εδάφους που παραπέμπουν και ψηλαφούν την ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού Κάμπου.
Ίρις Κρητικού
Επιμελήτρια της έκθεσης

Back to top button
Close
Close