Τρίκαλα

Αντιδράσεις και στο Νοσοκομείο Τρικάλων με τις αναστολές εργασίας

Ο έμμεσος υποχρεωτικός εμβολιασμός που επιβάλλει, με αυτό τον τρόπο η Πολιτεία, κάτι που κάνουν ήδη κι άλλες χώρες, δεν παραβιάζει τα ατομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και είναι συνταγματικά ανεκτός, αφού η προστασία της υγείας αποτελεί ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα.

Έτσι, όταν υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αρνούνται να εμβολιαστούν, οι εργοδότες τους έχουν τη δυνατότητα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, να τους θέσουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, χωρίς να τους καταβάλουν το μισθό τους.

Και όλα αυτά, δεν προκύπτουν μόνον από τα καθ’ ημάς, αλλά και από τη νομολογία για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – και παράλληλα, και του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αντιδράσεις και στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών βρίσκει αντίθετους και τους υγειονομικούς που εργάζονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετοί ανεμβολίαστοι.  Σύμφωνα με τα νέα μέτρα κινδυνεύουν με αναστολή εργασίας, κάτι που φαίνεται να οδηγεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως η χθεσινή που έγινε στο χώρο του Νοσοκομείου.

Αντιδρούν οι υγειονομικοί

Η απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει βρει απέναντι τα συνδικάτα των υγειονομικών, που δηλώνουν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και καλούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις αναστολές, προκειμένου να δοθεί χρόνος ώστε να πειστεί το 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Προειδοποιούν ακόμη ότι η αναστολή εργασίας θα σημάνει υπολειτουργία των νοσοκομείων στην κρίσιμη περίοδο όξυνσης της πανδημίας και με τις ήδη μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Το μέτρο έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται στις δομές φροντίδας, ενώ μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου καλούνται να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί για να μη βγουν σε αναστολή εργασίας.

tovima.gr

Back to top button
Close
Close