Επιχειρείν

Ο Οινοτουρισμός αποτελεί ειδική μορφή εναλλακτικού τουρισμού

Ο Τύρναβος  μπαίνει πλέον με αξιώσεις στον Οινοτουριστικό Χάρτη, χάρη στην πιστοποίηση του Κτήματος Μίγας ως επισκέψιμου Οινοποιείου από τη Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού.
Ο οινοτουρισμός αποτελεί μια ειδική μορφή εναλλακτικού τουρισμού, η οποία έχει ως κοινό γνώρισμα τους επισκέπτες μέσης και ανώτερης δαπάνης.
Πρόκειται για μια αέναη πρόσκληση για κάθε επισκέπτη σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, με πολύ υψηλό βαθμό τοπικότητας και έμφασης σε στοιχεία που σχετίζονται με την παράδοση και την τοπική κουζίνα.
Πέραν αυτού, ο οινοτουρισμός αποτελεί μια ιδιαίτερη ζύμωση σειράς άλλων μορφών τουρισμού, όπως ο γαστριμαργικός, ο ποδηλατικός, ο φυσιολατρικός τουρισμός, προσεγγίσεις δηλαδή οι οποίες απέχουν μακράν από το μοντέλο της μαζικότητας, με κοινό χαρακτηριστικό, τους συνειδητοποιημένους επισκέπτες μέσης και υψηλής δαπάνης.
Για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ευοίωνα μηνύματα, καθώς διαφαίνεται ότι η τοπική υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού έχει τη διάθεση να δώσει κι άλλες πιστοποιήσεις.
Για του λόγου το αληθές ο προϊστάμενος Ελέγχων, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, Νικόλαος Σαρούκος, δήλωσε στην «ΕτΔ»: «Ως Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας, επιδιώκουμε την αύξηση του αριθμού των Πιστοποιημένων Οινοποιείων, καθώς η θεσσαλική γη κρύβει πραγματικούς οινοποιητικούς θησαυρούς, χάρη στους οποίους μπορεί να αντληθεί ένα ιδιαίτερο κοινό επισκεπτών και μάλιστα ανώτερης δαπάνης».

Back to top button
Close
Close