Τοπικά

20,2 εκ δόθηκαν σε Τρικαλινές επιχειρήσεις

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρει συγκεκριμένα: «Το Υπουργείο Οικονομικών, από την αρχή της κρίσης της πανδημίας, έχει επιστρατεύσει δύο βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης σε επιχειρήσεις. Το ένα είναι η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού προς τα ‘μικρά αφεντικά’ και το άλλο είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, με τον τρίτο κύκλο της οποίας να είναι ακόμα σε εξέλιξη και να διοχετεύονται πόροι προς τους δικαιούχους. Σύμφωνα και με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, από τα δύο αυτά εργαλεία στήριξης και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων -μέχρι στιγμής- έχουν διοχετευθεί 3,2 δισ. ευρώ σε όλη τη χώρα».

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος εξειδικεύει, στη συνέχεια, τα ποσά που κατευθύνθηκαν προς τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας: «Από τα 3,2 δισ. ευρώ, τα 128,2 εκατ. ευρώ έχουν διοχετευθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκ των οποίων 98 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και 30,2 εκατ. ευρώ μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού. Από το εν λόγω ποσό, η κατανομή ανά περιφερειακή ενότητα, είναι:

  • 50,3 εκατ. ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, εκ των οποίων 39,8 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και 10,5 εκατ. μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.
  • 43,5 εκατ. ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, εκ των οποίων 33,3 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και 10,2 εκατ. μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.
  • 20,2 εκατ. ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, εκ των οποίων 14,8 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και 5,4 εκατ. μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.
    • 14,2 εκατ. ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, εκ των οποίων 10,1 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και 4,1 εκατ. μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.

Διαβάστε επίσης...

Back to top button
Close