MUST Read

Όταν ο δεύτερος γύρος πέφτει βαρύς …

Lock down, περιοριστικά μέτρα, αναγκαστικός μερικός εγκλεισμός αφού η αγορά κατέβασε ρολά, αυστηρότερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Από όλα δηλαδή. Και ο πρώτος γύρος «απ΄όλα» είχε αλλά ο δεύτερος γύρος πέφτει βαρύς. Δε χωνεύεται. Ζορίζεσαι. Καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι καλά. Καταλαβαίνεις ότι δε θα σου βγει σε καλό. Και την ώρα που αρχίζεις να καταλαβαίνεις, αρχίζεις και να συνειδητοποιείς. Να συνειδητοποιείς ότι του δεύτερου γύρου, μπορεί (εύκολα τώρα πλέον) να ακολουθήσει και τρίτος. Θα τον αντέξεις; Εδώ δεν αντέχεις τον δεύτερο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και από νούμερα, γίνονται χρώματα. Βάφουν με κόκκινο μία περιοχή και πετούν μαύρες πλερέζες στην οικονομία, τις ψυχές, σε ολόκληρες οικογένειες. Μέτρα, κι άλλα μέτρα και μετά και άλλα. Μετά; Μετά το χάος. Απόγνωση το λένε κάποιοι.  Το ίδιο τραγικά είναι και τα δύο. Μην αφήσεις την τραγωδία να σου ροκανίσει τη ζωή.  Μην περιμένεις από τα τηλεοπτικά αντι-covid spot, να σε ευαισθητοποιήσουν και να σου διδάξουν την πειθαρχία και την ψυχραιμία.

Αν δεν τα διδάχθηκες από τα γεγονότα των τελευταίων 8 μηνών, φασκελοκουκούλωστα. Τα αυτονόητα γίνανε επιτακτική ανάγκη και η επιτακτική ανάγκη έγινε αυτονόητο.  Η ζωή είναι σε ρίσκο. Τόσο ως υγεία, όσο και ως τρόπος.  Μην δίνεις τόπο σε κανένα ρίσκο και σε κανέναν ιό.

Μην δίνεις χρόνο (ούτε καν ένα δευτερόλεπτο) στην «αδύναμη στιγμή» που θα σπείρει ακόμα περισσότερη απόγνωση και ανησυχία. Ο χρόνος για την επόμενη ημέρα, μετρά αντίστροφά αλλά είναι αρκετός για να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Χωρίς «γιατί», «μα», «πως είναι δυνατόν», «σιγά μωρέ, δεν κολλάς τόσο εύκολα» και «δεν μπορώ».

Προφυλάξου και προφύλαξε για να μπορείς αύριο να έχεις όχι μόνο την υγεία σου αλλά και την οικογένεια, τους φίλους, την επιχείρησή σου αλλά και το ίδιο σου το μέλλον. Άλλαξε τα νούμερα. Δημιούργησε τους αριθμούς εκείνους που δεν θα χρωματίζουν χάρτες και δε θα σε αναγκάζουν να κρύβεσαι, να στενοχωριέσαι, να απελπίζεσαι.

Ο επίλογος αυτής της ιστορίας, βρίσκεται στα χέρια μου, στα χέρια σου, στα χέρια μας.

 

Ο.Τ.Σ

Back to top button
Close
Close