MUST Read

Όλοι με μάσκα στις παρελάσεις

Η πανδημία πολιορκεί την χώρα όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν νέα μέτρα στο τραπέζι. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την ενημέρωση που έκαναν η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Πρόσφατα έγινε ένα βήμα προς την μεγαλύτερη κινητικότητα των εμβολιασμένων. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε τη χρήση κοινής λογικής και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας», ανέφερε προσθέτοντας ότι όσο κυκλοφορεί ο ιός χρειάζεται προσοχή.

«Σε σχέση με τις παρελάσεις, επεσήμανε ότι όπου αυτές πραγματοποιηθούν θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Έτσι όσοι θα τις παρακολουθήσουν θα πρέπει να φορούν απαραιτήτως μάσκα» σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου και προειδοποίησε πως φέτος το χειμώνα η νοσηρότητα γενικά θα είναι πιο αυξημένη. Προέτρεψε όλους τους συνανθρώπους μας ευάλωτους ή μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις από την πανδημία παραμένουν υπό μελέτη, αλλά η εμπειρία δείχνει από αυτούς που νόσησαν ότι για καιρό αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σύμφωνα με νέα μελέτη, ένας στους δύο έχει χρόνια νοσήματα μετά από κορωνοϊό.

Back to top button
Close
Close