Ειδήσεις

Όλοι #μαζί για το αύριο!

 

Οι εκλογές για τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής έχουν στρέψει τα φώτα της  δημοσιότητας στους έξι υποψήφιους και στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος. Η προσέλευση στις κάλπες της Κυριακής σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου θα κρίνουν αν αυτή η προβολή είναι συγκυριακή.

Όλοι οι υποψήφιοι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ενότητα, στην ανανέωση και στην επανασύνδεση του ΚΙΝ.ΑΛ. με τους ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενότητα που όλοι ευαγγελίζονται έχει παραβιαστεί στην πράξη ουκ ολίγες φορές τα τελευταία δέκα χρόνια, ακόμα και από υποψηφίους που συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής, με αποκορύφωμα την αποχώρηση υποψήφιων προέδρων που ακολούθησε τις εκλογές του 2017, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί. Έτσι, ενώ η φυγή προς τα μπροστά είναι μονόδρομος, εντούτοις  η ιστορία και συγκεκριμένες συμπεριφορές που απαξίωσαν και πλήγωσαν τον κεντροαριστερό χώρο τα τελευταία χρόνια μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στο νέο εγχείρημα ανασύστασης της σοσιαλδημοκρατίας.

Η ανανέωση σηματοδοτεί την συμμετοχή της νέα γενιάς στην ηγεσία των κομμάτων, μιας γενιάς που σήκωσε τα βάρη της δημοσιονομικής κρίσης και τώρα της πανδημίας. Στη γηρασμένη ελληνική κοινωνία, κάθε συζήτηση για ανανέωση αντιμετωπίζεται με καχυποψία και σκεπτικισμό αντί να ενθαρρύνεται. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει την ικανότητα να επικοινωνήσει και με την νέα γενιά, η οποία βλέπει το μέλλον της εκτός Ελλάδας, και μιλώντας στη γλώσσα της να την πείσει να μείνει εδώ προσφέροντας προοπτική και όραμα.

H υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο σε όλα τα παραπάνω αιτήματα. Ο πολιτικός του στόχος για την αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας, και οι θέσεις του για ανανέωση, διαφάνεια και αξιοκρατία ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες της νέας γενιάς. Οι απόψεις του σε θέματα όπως η διαχείριση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής μας και είναι σαφώς επηρεασμένες από τη συνεχή ζύμωση του με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και δημοκράτες. Οι δύο θητείες του στην Ευρωβουλή και τα πεπραγμένα του, με αποκορύφωμα την συμβολή του στην δημιουργία του  μηχανισμού πολιτικής προστασίας, αποτελούν εχέγγυα και διαπιστευτήρια δυνατότητας σύνθεσης και πολιτικής δράσης πρώτης γραμμής.

Οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, που θα ψηφίσουν στις εκλογές στις 5 και στις 12 Δεκέμβρη, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να αντιπαρατεθεί πρώτα με τον Α. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεμονία στον  χώρο της κεντροαριστεράς και μόνο εφόσον τα καταφέρει θα αντιμετωπίσει στην συνέχεια τον Κ. Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας πολιτικός αρχηγός για αυτή την μάχη. Είναι νέος, με μεγάλη εμπειρία σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών προγραμμάτων, με καθαρό πολιτικό παρελθόν και με ισχυρό όραμα για το μέλλον της παράταξής μας και της Ελλάδας.

Επιπλέον, οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να λάβουν υπόψη και τον συσχετισμό δυνάμεων στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσκοπικό εύρημα είναι ότι οι υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου και του Α. Λοβέρδου δηλώνουν ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μια συμβατή επιλογή με την ιδεολογική τους ταυτότητα και επομένως αυτό αποτελεί μια ισχυρότατη ένδειξη ότι η προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη μπορεί να συνθέσει και να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, με όραμα την αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως το 2017 έτσι και σήμερα, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Φωτεινή Αναστασίου

Γιώργος Γιάνναρος

Μέλη Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

 

 

Back to top button
Close
Close