Πολιτισμός

Ψηφιακή γνώση για ψηφιακή εποχή Μαθητές/τριες του ΚΔΑΠ «Σταθμός» στο smart trikala

Από την παιδική ηλικία προχωρά στα Τρίκαλα η ενασχόληση με την ψηφιακή εποχή. Μαθητές και μαθήτριες του ΚΔΑΠ «Σταθμός» του Δήμου, επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 2 Απριλίου 2018 τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε και ξενάγησε τους επισκέπτες στο control room του Smart Trikala, στις εφαρμογές που ο Δήμος υλοποιεί για τους πολίτες.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η εξοικείωση των παιδιών με τις δραστηριότητες των υπολογιστών, όχι απλώς ως μέσο για παιχνίδι, αλλά και ως δομή και λειτουργία. Υπό το πρίσμα αυτό, είναι σημαντική η παράδοση των 160 κιτ ρομποτικής στα σχολεία του Δήμου.
Και υπό το ίδιο πρίσμα, ο στόχος της σημερινής επίσκεψης των παιδιών αφορούσε στην πραγματοποίηση ημερίδας για το διαδίκτυο, σε ενάμισι μήνα. Για την προετοιμασία αυτής της ημερίδας, η σημερινή επίσκεψη, όπως και αυτή που θα ακολουθήσει στο κέντρο της e-trikala ΑΕ, έγιναν, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες για τις δυνατότητες και τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων.
Τους επισκέπτες συνόδευαν, η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ κ. Βιβή Νικολάου και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Κωνσταντίνα Ιακωβάκη και Βασίλης Γιαννιός.

Back to top button
Close
Close