Τρίκαλα

Χωρίς προσδοκίες για ικανοποιητικό τζίρο, συνεχίζονται οι εκπτώσεις στην αγορά των Τρικαλων

Με βαθύ το αποτύπωμα του lockdown λόγω πανδημίας στον τζίρο τους, με περιορισμένη κίνηση από τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και χωρίς να προσδοκούν τα έσοδα από τους τουρίστες, κατά κύριο λόγο επισκέπτες , που κάθε καλοκαίρι υπολογίζεται πως εισφέρουν περίπου δύο στα δέκα ευρώ του κύκλου εργασιών των εμπορικών καταστημάτων στα Τρίκαλα συνεχίζονται  οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν ώς τις 31 Αυγούστου.

Κι ενώ τα ταμπελάκια-«κράχτες» των εκπτώσεων διαφημίζουν τιμές μειωμένες κατά 50% οι καταναλωτές συνεχίζουν να είναι διστακτικοί..

«Όσο μειωμένες και να είναι οι τιμές, αν δεν έχεις να ξοδέψεις, δεν ξοδεύεις. Αν δεν έχεις λεφτά, και τζάμπα να σου δώσουν κάτι, θα ζητήσεις τα χρήματα για το λεωφορείο για να επιστρέψεις σπίτι. Κι αν δεν λειτουργεί ο γηγενής πληθυσμός, στον οποίο κατά κύριο λόγο βασίζεται η αγορά, δεν μπορείς να προχωρήσεις» λέει χαρακτηριστικά Τρικαλινός έμπορος στο trikalaidees  και προσθέτει ότι η μειωμένη προσέλευση τουριστών λόγω πανδημίας δεν αποτελεί πρόβλημα για τον τζίρο μόνο των καταστημάτων της Τρικαλινής πόλης  αλλά και άλλων περιοχών όπως η αγορά της Καλαμπάκας η οποία ιδίως η τουριστική είναι νεκρή…  «Η αγορά είναι άρρωστη κι αυτό φάνηκε και στις ενδιάμεσες εκπτώσεις»

Back to top button
Close
Close