Τρίκαλα

Χρ. Μιχαλάκηςς: Άμεσα η έναρξη των εργασιών στα γήπεδα μπάσκετ Γόμφων & Πύλης. Θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τους Γόμφους

Σε Γόμφους & Πύλη, για επιτόπια αυτοψία των γηπέδων μπάσκετ, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντ/ρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Τρικάλων, αλλά & τεχνικών της ανάδοχης εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή αντικραδασμικού(ελαστικού) τάπητα στα ήδη υπάρχοντα γήπεδα, αλλά & την κατασκευή εκ βάθρων γηπέδου 5Χ5 στην Τ.Κ. Παραποτάμου.

Τα τρία έργα βάζει «μπρος» η Π.Ε. Τρικάλων, σε συνεργασία με τον Δ. Πύλης & τους κατά τόπους προέδρους των εν λόγω Κοινοτήτων. Έργα που αναμένεται να παραδοθούν στο αθλητικό κοινό, περί τα μέσα Νοεμβρίου, αναλόγως & των καιρικών συνθηκών, ενώ στα δύο γήπεδα του μπάσκετ ήδη τα ασφαλτικά είναι έτοιμα, καθώς η στρώση του ασφαλτοτάπητα, πραγματοποιήθηκε από πέρυσι.Mixalakis B (1)

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η τελική στρώση με αντικραδασμικό ρολό πάχους 6mm (τύπου ISOPOL ή ισοδύναμου) και χυτή, ακρυλικής βάσης, αυτοεπιπεδούμενη, αντιολισθηρή τελική επένδυση, (τύπου ELASTOTURF ή ισοδύναμης), ενώ στο τέλος θα γίνει η γραμμογράφηση των γηπέδων με χρώμα υψηλών αντοχών κατάλληλο για εξωτερικές επιφάνειες, με βάση από ακρυλικές ρητίνες, τύπου ELASTOMARK ή τεχνικά ισοδύναμη).

Σε γήπεδα όπου δεν υπάρχει φωτισμός, προβλέπεται εγκατάστασή του καθώς & περίφραξή τους, ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο.

Αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των Γόμφων στο παρολίγον πλημμυρισθέν ρέμα που διέρχετ5ο εκ Παλαιομοναστήρου & διατρέχει περιμετρικά την Κοινότητα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε πως κατόπιν εντολής του Περειφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, έχουν ετοιμασθεί τεχνικά δελτία συνοδευόμενα & με φωτογραφικό υλικό, με τις λεπτομερείς παρεμβάσεις επί του ρέματος, προκρίνοντας εν πρώτοις τον καθαρισμό, εμβάθυνση & ανύψωση των αναχωμάτων, ενώ προβλέπεται & η κατασκευή ενός τεχνικού έργου, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή χειροκίνητου θυροφράγματος, με σκοπό την αλλαγή κατεύθυνσης της ροής των νερών, σε έτερο ρέμα απορροής, που διατρέχει περιμετρικά την Κοινότητα από την βόρεια πλευρά του οικισμού, με σκοπό την εκτόνωση του κεντρικού ρέματος και την αποφυγή πλημμυρικού φαινομένου.

Έργο το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από ΥΠΕΧΩΕ & Υπ. Ανάπτυξης, καθώς έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων & στον κωδιό που αφορά τις θεομηνίες.

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνάντησαν στους Γόμφους οι κ.κ. Χρ. Ζιάκας/δημ. σύμβουλος, Κ. Ποντίκας/πρόεδρος της ΤΚ Γόμφων, Ευαγγ. Μπράμης/πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του ΓΣ Γόμφων, Γιάν. Γιώτας/πρώην γραμματέας & πρόεδρος της ΤΚ Γόμφων, καθώς ο Θ. Κιάφας/τοπικός σύμβουλος.

Back to top button
Close
Close