Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη των Τρικάλων

Γιορτινό χρώμα και άρωμα Χριστουγέννων αποπνέουν οι βιτρίνες που «φόρεσαν» ήδη τα γιορτινά τους, προαναγγέλλοντας μια ξεχωριστή περίοδο για μικρούς και μεγάλους. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια και γιρλάντες, Αγιοβασίλιδες και τάρανδοι, εντυπωσιακά στολίδια, χιονισμένο τοπίο ή πιο σύγχρονες «πινελιές» συνθέτουν τη γιορτινή εικόνα των τοπικών καταστημάτων που έφεραν ήδη τα Χριστούγεννα στην πόλη, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που είναι συνυφασμένοι με την ενεργειακή  ύφεση.

Το σκηνικό έχει αλλάξει σε οικονομικό επίπεδο, η αγορά κινείται σύμφωνα με τους ρυθμούς που έχει διαμορφώσει η περίοδος της παρατεταμένης ύφεσης, αλλά τα Χριστούγεννα, η ατμόσφαιρα της γιορτής, παραμένουν σταθερές αξίες. «Ολοι μπαίνουν στο κατάστημα και μου λένε ότι ανεβαίνει η ψυχολογία τους, βλέποντας τις στολισμένες βιτρίνες. Θέλουν να αγοράσουν δέντρα, στολίδια, φωτάκια. Ό,τι μπορεί ο καθένας και λίγο παραπάνω, το αγοράζει για να στολίσει το σπίτι του, τους δίνει χαρά» επισημαίνει στο Trikalaidees η κ . Μαρία Φ. η οποία αποφεύγει τον φωτογραφικό φακό

Οι εορταστικές νότες παρακινούν τους καταναλωτές να στολίσουν νωρίτερα το σπίτι τους, για να χαρούν όσο περισσότερο γίνεται το χριστουγεννιάτικο τοπίο στην καθημερινότητά τους. Αρκετοί δεν διστάζουν να διαθέσουν αρκετά χρήματα για τον γιορτινό διάκοσμο, υπογραμμίζοντας ότι «αξίζει τον κόπο, γιατί γίνεται πιο όμορφη και εικόνα του σπιτιού τους».

Η ίδια επιχειρηματίας υπογραμμίζει ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη να νιώσει τη χαρά της γιορτής, ενώ αρκετοί αξιοποιούν όλο τον χρόνο τις διακοσμητικές ιδέες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη περίοδο, για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον στο σπίτι τους.

 

Back to top button
Close
Close