Τρίκαλα

Χρίστος Λιάπης: Το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στη Χίο είναι πυρήνας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και ψυχίατρος Δρ. Χρήστος Λιάπης συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο της Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Χίου Νικόλαο Κουκιά στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί στη Χίο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία της μονάδας, καθώς και θέματα συνεργασιών με φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Επίσης, έγινε αναφορά στην δημιουργία και δεύτερης μονάδας του ΚΕΘΕΑ στη Χίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για Πολυδύναμο Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με τη χρήση παράνομων ουσιών, τη διπλή διάγνωση και σε άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα με τις νόμιμες εξαρτήσεις (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο).

Επιπλέον, παροχή υποστήριξης στο οικογενειακό περιβάλλον των προαναφερθέντων ατόμων. Ακόμα η μονάδα θα παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές εφόσον κρίνεται αναγκαίο. Η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας πρόκειται να γίνει το προσεχές Φθινόπωρο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ θα συναντήσει μέλη και γονείς που είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ Χίου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικώς: ‘’Είναι ξεχωριστά τα αισθήματα χαράς με τα οποία βρίσκομαι στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στη Χίο, σε αυτό το ιστορικό ακριτικό νησί της Ελλάδας του Αιγαίου μας.

Εδώ που χάρη στον ζήλο και στο μεράκι του προσωπικού μας στήθηκε ένας πυρήνας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δίνει απαντήσεις σε χρόνια αιτήματα και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, στη μάχη κατά των εξαρτήσεων. Μια μάχη που θα τη δώσουμε όλοι μαζί με την αυταπάρνηση, την επιστημοσύνη και την απαράμιλλη όρεξη του προσωπικού μας, σε κάθε γεωγραφική γωνιά της πατρίδας μας’’.

Back to top button
Close
Close