Τρίκαλα

Η ξεκάθαρη απάντηση του Χρήστου Σινάνη στην χρηματοδότηση του Φιλόδημος 2 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες

Τα απαραίτητα στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Χρήστος Σινάνης ως πρώην Δήμαρχος Δ. Μετεώρων σχετικά με την Χρηματοδότηση Φιλόδημος 2 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.

Τα στοιχεία είναι τα παρακάτω:

Να θυμίσουμε ότι για το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα για το πού πήγε ποσό 390.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και όσα ακολούθησαν, αναφέρθηκαν μετά το πέρας των θεμάτων της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τούλας και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Χρήστος Σινάνης.

Ο κ. Τούλας είπε ότι τους τελευταίους μήνες υπήρχε μια περίπλοκη κατάσταση στην Οικονομική Υπηρεσία και πλέον έχουν γίνει οι ενέργειες για να αποδοθεί η β΄ δόση.

Για το ποσό των 308.000 για τα οποία έδωσε ο κ. Σινάνης ανακοίνωση στη δημοσιότητα είπε ότι δεν ισχύει για την α΄ δόση αλλά για τη β΄ δόση, και ότι ισχύει ότι τα χρήματα της α΄ δόσης δαπανήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά σε δαπάνες επιλέξιμες που θα επιτρέψουν τη χορήγηση της β΄ δόσης.

Ο κ. Σινάνης είπε στις 24 Ιουνίου 2019 έγινε η αποδοχή πίστωσης 781.000 του «Φιλόδημου ΙΙ» από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και μεταφέρθηκε σε κωδικό αποθεματικού.

Στις 27-2-2020 έγινε τροποποίηση προϋπολογισμού για μεταφορά 308.000 ευρώ από το «Φιλόδημος ΙΙ» για έργα, μελέτες κ.λπ. σε άλλους κωδικούς.

Στον προϋπολογισμό του 2021 είπε ότι γράφεται ποσό 390.000 και ότι εκεί είναι τα χρήματα που αναζητούνται.

«Για το ότι αφήσατε να δημιουργηθεί θέμα ότι η δημοτική Αρχή του Χρ. Σινάνη ξόδεψε χωρίς παραστατικά 390.000 ευρώ θα τα πούμε εκεί που ορίζουν οι νόμοι», κατέληξε ο κ. Σινάνης.

Back to top button
Close
Close