MUST Read

Χειμώνας ενόψει: Έρχονται κρύο και χιονοπτώσεις που θα κατέβουν πιο χαμηλά – Τί λέει για τα φαινόμενα ο μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης

λλαγή του καιρικού σκηνικού που επιτέλους θα θυμίζει χειμώνα, προβλέπει ο Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης, ο οποίος κάνει λόγο για κρύο και χιονοπτώσεις που αναμένεται να κατέβουν ακόμα και στα πεδινά στην περιοχή μας.

Αναλυτικότερα στην ανάρτησή του, αναφέρει τα εξής:

«Το χαμηλό βαρομετρικό που θα επηρεάσει από το βράδυ του Σαββάτου τη Θεσσαλία από τα δυτικά, αναμένεται να δώσει αρχικά βροχές στους νόμους των Τρικάλων και της Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι οποίες θα επεκταθούν τη Κυριακή και στις ανατολικές περιοχές, όπου όμως τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα.

Καθώς θα προχωρά η μέρα στα ορεινά Τρικάλων και Καρδίτσας και στα βόρεια ορεινά της Λάρισας αναμένεται να έχουμε χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι τη Δευτέρα πιθανό να κατέβουν και χαμηλότερα, παρόλο που οι θερμοκρασίες δεν συνηγορούν. Από τεχνική άποψη αυτό ονομάζεται “χιονοπτώσεις αντιστροφής” (nevicate da rovesciamento) δηλαδή θα μεταφερθούν κρύες αέριες μάζες από μεγαλύτερα υψόμετρα προς το έδαφος.

Από τη Τρίτη όμως αναμένεται να πλησιάσει στη Θεσσαλία η προέκταση του Σιβηρικού Αντικυκλώνα, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει πυρετώδεις θερμοκρασίες σε Σουηδία και Ρωσία εδώ και μέρες. Ως εκ τούτου αναμένεται τις επόμενες μέρες οι μέγιστες θερμοκρασίες ακόμη και στις πεδινές περιοχές να βρεθούν στα επίπεδα των 3-6 βαθμών ή και χαμηλότερα τοπικά. Πιθανόν δηλαδή εκτός από τις ορεινές περιοχές να έχουμε χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα. Η διάρκεια αυτής της εξέλιξης εκτιμάται ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ότι θα είναι 5-6 μέρες».

Back to top button
Close
Close