Γάμος - Βάπτιση

Φορέματα για γάμο: Τι να φορέσεις και τι να προσέξεις

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την νύφη. Ως καλεσμένη, μοναδική σου υποχρεώση είναι να μην την επισκιάσεις. Είναι η μέρα της! Για το λόγο αυτό, πρέπει να την τιμήσεις! Σίγουρα θα της ήταν ευχάριστο, – αφού έχεις πάει από νωρίς στην εκκλησία για να καλοδεχθείς το ζευγάρι- να το χαιρετήσεις, με ένα πλατύ χαμόγελο και φυσικά να χαρίσεις στην νύφη κοπλιμέντα αλλά και όμορφια λόγια για την σωστή οργάνωση του μυστηρίου αυτού (στολισμός, μπομπονιέρες, τοποθεσία εκκλησίας κλπ.), στο οποίο και κλήθηκες να γίνεις μάρτυρας. Μη διστάσεις να την στολίσεις με επαίνους και στον κύκλο της, στους φίλους και συγγενείς της, άλλωστε, ένα τέτοιο γεγονός, είναι σίγουρα μια ευκαιρία για κοινωνικές σχέσεις και γνωριμίες.Παντρεύεις Τη Φίλη Σου; Δες εδώ Βραδινά Φορέματα Για Γάμο

Αφού λοιπόν μιλήσαμε για το πως να εντυπωσιάσεις με τους καλούς σου τρόπους, είναι η ώρα να μιλήσουμε και για το πως θα εντυπωσιάσεις -με μέτρο όπως είπαμε- με τις στυλιστικές σου επιλογές.Ας δούμε όμως πρώτα, τι πρέπει να αποφύγεις. Το πρώτο πράγμα που γνωρίζεις κοιτώντας την ντουλάπα σου ή κάνοντας βόλτα στα μαγαζιά, είναι ότι το λευκό φόρεμα, σίγουρα δεν πρέπει να είναι στις επιλογές σου. Το λευκό, είναι το χρώμα της νύφης. Βέβαια δεν είναι το άσπρο, ο μόνος σου περιορισμός. Είναι και το μαύρο φόρεμα καθώς και το ιδιαίτερα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα. Ο λόγος είναι, ότι τα πολύ έντονα και σκούρα χρώματα, παραπέμπουν σε κάτι όχι και τόσο χαρμόσυνο, όπως είναι το γεγονός του γάμου. Ένας άλλος λόγος είναι, ότι τραβάνε πολλά βλέματα και όπως είπαμε, στο επίκεντρο της προσοχής πρέπει να είναι μόνο η νύφη. Ακόμα και να είναι τα αγαπημένα σου χρώματα ή να έχεις βρει το πιο τέλειο φόρεμα για γάμο σε αυτά τα χρώματα, θα ήταν κομψό να κάνεις μια άλλη χρωματική επιλογή. Ευτυχώς για εσένα, υπάρχουν χιλιάδες χρώματα και αποχρώσεις για να διαλέξεις. Το καλό είναι, ότι αν και στα φορέματα αρμόζει να επιλέξεις κάτι σε ‘’απαλά’’ χρώματα, στα αξεσουάρ είσαι ελεύθερη να βάλεις ότι χρώμα θέλεις. Αλλά για τα αξεσουάρ, θα μιλήσουμε σε λίγο.

 

Νουντ μακρύ φόρεμα για την κουμπάρα

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι το ύφασμα. Το ύφασμα του φορέματος, αφενός πρέπει να ταιριάζει με την εποχή και αφετέρου, να είναι καλής ποιότητας, ώστε να μην κάνει το σύνολο σου casual. Ένα τέτοιο ύφασμα, θα μπορούσε για παράδειγμα, να είναι το τζιν. Σε τέτοιες επίσημες εκδηλώσεις, η ενδυμασία πρέπει να είναι εξίσου επίσημη. Για το λόγο αυτό, άσε τα cozy και καθημερινά σου ρούχα στην άκρη και επέλεξε ένα από τα χιλιάδες επίσημα φορέματα για γάμο που μπορείς να βρεις online και θα ταιριάζει με την περίσταση.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θέλει το μακιγιάζ σου. Είτε επιλέξεις να το επιμεληθείς μόνη σου, είτε να πας σε κάποιον επαγγελματία, πρέπει να έχεις άποψη πάνω στο σωστό αποτέλεσμα που πρέπει να έχει. Ένα πολύ έντονο μακιγιάζ, θα μπορούσε όχι μόνο να ‘’καταστρέψει’’ το σύνολό σου αλλά και να μην επιτύχει το σκοπό του, που είναι να αναδείξει την ομορφιά σου. Επιπλέον, με μια τέτοια έντονη επιλογή, θα επισκιάσεις το μακιγιάζ της νύφης, που όπως είπαμε, δεν ταιριάζει με τους καλούς σου τρόπους. Οπότε προσοχή μην το παρακάνεις! Επέλεξε γήινα χρώματα και όχι έντονα, ώστε να αναδείξουν την φυσική σου ομορφιά, χωρίς να την ‘’βαρύνουν’’.

Και τώρα, αφού ξέρεις τι να αποφύγεις, εύλογα σχηματίζεται η απορία στο μυαλό σου: Και τι να φορέσω στο γάμο;

Η αλήθεια είναι, ότι η επιλογή του φορέματος σε τέτοιες περιστάσεις, δεν θεωρείται μια εύκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί, η τελική σου επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάμε λοιπόν να τους δούμε έναν-έναν.

Αρχικά, το φόρεμα που θα επιλέξεις, πρέπει αν μη τι άλλο να είναι άνετο. Και όταν λέμε άνετο, δεν εννοούμε casual, αφού όπως αναφέραμε πριν, δεν θέλουμε ένα χαλαρό ντύσιμο. Άνετο, πρέπει να είναι σε σχέση με το σώμα σου. Να κολακεύει και να αναδεικνύει την σιλουέτα σου, αγκαλιάζοντάς τη, χωρίς υπερβολές. Πρέπει λοιπόν, να διαλέξεις ένα φόρεμα ανάλογα με τον σωματότυπό σου. Τι σωματότυπο έχεις; Κλεψύδρας, μήλου, αχλαδιού, ή ψιλόλιγνο;

Αν έχεις σωματότυπο κλεψύδρα, μπορείς να αναζητήσεις φορέματα ελαφρώς κολλητά, ώστε να αναδείξουν τις καμπύλες σου. Προσοχή όμως! Δεν θέλουμε τα υπερβολικά στενά και κολλητά ή κοντά βραδινά φορέματα, γιατί, εκτός ότι πιθανότατα δεν θα νιώθεις άνετα μέσα σε αυτά, ίσως νιώσεις και άβολα με τα μάτια του κόσμου, όταν θα πέσουν πάνω σου. Αν έχεις σωματότυπο αχλάδι ή ψιλόλιγνο, μπορείς να επιλέξεις περισσότερο αέρινα φορέματα, ή σε άλφα γραμμη, τα λεγόμενα πριγκιπικά που ανοίγουν προς τα κάτω. Τέλος, αν έχεις σωματότυπο μήλου, καλύτερα να αποφύγεις τα στενά φορέματα. Μπορείς πάλι να διαλέξεις, ένα σύνολο που να είναι αέρινο και όχι στενό στην περιοχή του μπούστου. Ακόμα καλύτερα θα ήταν, να είναι σε ανοιχτή γραμμή, ώστε να αφαιρέσεις όγκο από το πάνω μέρος του σώματος, να το μετατοπίσεις προς τα κάτω και έτσι, να το εξισορροπήσεις.

 

Κοντά φορέματα για Γάμο ή Βαπτιση το Καλοκαίρι. Προτάσεις για φόρεμα για την κουμπάρα

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, είναι ποιο χρώμα πιστεύεις ότι θα αναδείξει καλύτερα τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά σου. Τι χρώμα μαλλιών και επιδερμίδας έχεις; Αν είσαι μελαχρινή και με ελαφρώς σταρένια επιδερμίδα, τότε μπορείς να σκεφτείς επιλογές από την χρωματική παλέτα του κίτρινου, ροζ και του πράσινου σε pale αποχρώσεις. Αν είσαι ανοιχτόχρωμη στην επιδερμίδα και στα μαλλιά, μια πολύ καλή ιδέα, θα ήταν να κινηθείς σε χρώματα προς το μπλε, μοβ και γενικότερα ελαφρώς πιο σκούρα χρώματα, ώστε να έχεις μια χρωματική ισορροπία.

Ας κάνουμε τώρα τις σκέψεις μας, λίγο πιο συγκεκριμένες. Το ύφος που θέλουμε στο ρούχο, είναι επίσημο. Συνεπώς, αναζητούμε κυρίως βραδινά φορέματα. Στην επιλογή του φορέματος, εκτός των παραπάνω που αναφέραμε, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και την ηλικιακή σου ωριμότητα. Αν είσαι νεαρή σε ηλικία, έχεις σίγουρα, περισσότερη ελευθερία στον πειραματισμό. Υπάρχει μια πλειάδα από νεανικά φορέματα για γάμο με ‘’παιχνιδιάρικα’’ χρώματα, με θηλυκή φόρμα, κόψιμο ή σχέδιο ή ενδεχομένως και ένα κοντό φόρεμα. Αν είσαι πιο ώριμη ηλικιακά, μπορείς να περιορίσεις τις επιλογές σου σε ένα μακρύ φόρεμα και περισσότερο ‘’σοβαρό’’, ίσως και σε στενή γραμμή. Φυσικά δεν γίνεται να ξεχάσουμε τα φλοράλ επιλογές. Εδώ και αρκετά χρόνια, τα φλοράλ φορέματα παραμένουν στην μόδα και θεωρούνται ‘’must’’ για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τον λόγο, μπορούμε να τον καταλάβουμε. Είναι ‘’playful’’, φρέσκα, άνετα και το κυριότερο, μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε περίσταση.

Τώρα, για να κάνουμε αυτές τις επιλογές εικόνα, θα προτείνουμε από τη δική μας συλλογή, την οποία μπορείτε να βρείτε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.torouxo.gr, μερικά όμορφα φορέματα για γάμο για να διαλέξεις!

Αν είσαι η κολητή της νύφης και σε έχει τιμήσει με το να σε έχει δίπλα της κατά την διάρκεια του μυστηρίου, τότε πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά από μια τεράστια συλλογή από φορέματα για την κουμπάρα. Φόρεσε ένα ρούχο που θα κάνει περίφανη την νύφη που διάλεξε να σε έχει δίπλα της.

 

Βεραμάν εξώπλατο φορέμα για την κουμπάρα

Συνεχίζοντας με τις νεαρές ηλικίες, προτείνουμε πιο ‘’κοριτσίστικες’’ και νεανικές επιλογές, ώστε να τονίσουν την φρεσκάδα τους.

 

Νεανικό φόρεμα για γάμο με φιόγκο στο στήθος

Για τις πιο μεγάλες κυρίες, προτείνουμε εντυπωσιακά βραδυνά ή εμπριμέ φορέματα όπως τα παρακάτω.

 

Επίσημο φόρεμα με βολάν σε βεραμάν χρώμαΡουά μακρύ φόρεμα για γάμο, με κολάρο και ανοιχτή πλάτη

Και φυσικά μην ξεχνάμε τα φλοράλ φορέματα!

 

Μακρύ φλοράλ φόρεμα με ανοιχτή πλάτη

Αν πάλι θες κάτι πιο ‘’χαλαρό’’ , το έχουμε και αυτό! Το τέλειο μακρύ ριγέ φόρεμα με φραμπαλά ή και ένα λινό φόρεμα με δέσιμο στο στήθος, παρόλα αυτά, για να μην θεωρηθεί casual το ντύσιμό σου, φρόντισε να το συνδυάσεις με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

 

Μακρύ νεανικό φόρεμα σεμιχιε με φραμπαλά

Αφού επέλεξες το φόρεμα του γούστο σου, ήρθε η ώρα να επιλέξεις και τα κατάλληλα αξεσουάρ, ώστε να τα συνδυάσεις και να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Το αξεσουάρ που σίγουρα θα απογειώσει το σύνολό σου, είναι τα παπούτσια. Ίσως είναι και το κυριότερο και αυτός είναι ο λόγος, που οι περισσότερες γυναίκες το αγαπούν τόσο πολύ. Το σωστό παπούτσι, θα αναδείξει το πόδι σου, το σώμα σου αλλά και επίσημο φόρεμα που έχεις επιλέξει. Άλλωστε, τι καλύτερο από ένα ψηλό πόδι;

Σε μια τελετή γάμου, αποφεύγουμε τα παπούτσια στυλ παντόφλα, τα πάνινα και αθλητικά και οτιδήποτε θα φόραγες για να πας για έναν χαλαρό καφέ και επιλέγουμε τα επίσημα ψηλά παπούτσια, όπως είναι τα πέδιλα και πλατφόρμες. Αν σ’αρέσουν τα τακούνια, ήρθε η στιγμή σου! Αν δεν σε βολεύουν, μην ανησυχείς, υπάρχουν και πέδιλα με πιο κοντό και χοντρό τακούνι, που σίγουρα θα κάνουν το πόδι σου, να ξεχάσει πόσα χιλιοστά βρίσκεται πάνω από την γη. Μην ξεχνάς ότι όσο ωραίο και αν είναι το παπούτσι που έχεις βρει, αν δεν ταιριάζει με το φόρεμά σου ή δεν είναι καλός συνδυασμός με την τσάντα σου, μπορεί να μειώσει όλη σου την προσπάθεια. Πάντα έχουμε στο μυαλό μας, τον καλύτερο πιθανό συνδυασμό. Αυτό σημαίνει, αν έχεις επιλέξει, ένα φόρεμα πιο σκούρο ή πιο έντονο, τότε αυτή χρωματική ένταση πρέπει να εξισορροπηθεί με ένα πιο απαλό χρώμα στα αξεσουάρ ή και το αντίστροφο. Αν το φορεμά σου είναι σε nude ή pale αποχρώσεις, μην διστάσεις να δοκιμάσεις έντονα χρώματα στα παπούτσια ή στην τσάντα που θα επιλέξεις.

Δείτε λοιπόν όμορφες επιλογές σε γυναικεία παπούτσια για γάμο από toRouxo.gr, για να στολίσουν τα πόδια σου.

 

Χρυσά παπούτσια για γάμο Πέδιλα με λουράκι φλοράλ

Αφού τελείωσες και με τα παπούτσια, σειρά έχει η τσάντα. Όπως όλο το υπόλοιπο σύνολο, έτσι και η τσάντα, πρέπει να είναι κομψή και όχι καθημερινή, ψάθινη ή backpack και προτιμότερο είναι, μικρού μεγέθους. Mια καλή ιδέα θα ήταν, να κρατήσεις μια μικρή δερματινη τσάντα χειρός ή αλλίως μια τσάντα σε στυλ φακέλου. Μπορείς να επιλέξεις το χρώμα της τσάντας, με το ίδιο κριτήριο που διάλεξες και τα παπούτσια. Το σχέδιο όπως και όλο το υπόλοιπο σύνολο, θα είναι αποκλειστικά του γούστου σου!

Και για την τσάντα λοιπόν, Τοrouxo.gr είναι εδώ για να σου προσφέρει μια γκάμα επιλογών, για να βρεις την καταλληλότερη για σένα. Σου προτείνουμε παρακάτω μερικές.

 

Τσαντάκι σιέλ με χρυσο χερούλι Ροζ τσάντα για γάμο, από δερματίνη με χρυσή αλυσίδα

Βέβαια, μην ξεχνάς, ότι οποιοδήποτε σύνολο, δείχνει πιο όμορφο, πάνω σε ένα μαυρισμένο σώμα, οπότε αν έχεις χρονικό περιθώριο, κάνε μια βόλτα στην παραλία. Και φυσικά, δεν πρέπει να λείψουν οι φωτογραφίες. Μοιράσου τις στυλιστικές σου ικανότητες με τους φίλους σου και βγάλε όσες πιο πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες από το γάμο μπορείς. Στο κάτω-κάτω, μια φορά παντρεύονται!

Back to top button
Close
Close